|

Mijn reis van Mother naar Wild Woman

Ik krijg deze vraag veel de laatste tijd…

“Kim, hoe kan ik op mijzelf en mijn intuïtie vertrouwen
als ik geen idee heb hoe ik daarmee in contact kom?”

Wantterwijl jij opgroeide in onze hectische maatschappij heb jij waarschijnlijk, net als ik, geleerd om goed  over dingen na te denken en controle te houden. Daardoor zitten wij vaak te veel in ons hoofd tijdens geboorte. 
Het is essentieel om te leren controle over het geboorte proces los te laten en mee te  bewegen met wat je lichaam aangeeft. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die in contact zijn met hun intuïtie, veel meer zelfvertrouwen hebben en in de meeste situaties kunnen opkomen voor zichzelf en aan hun behoeften kunnen voldoen. 

En een van de belangrijkste manieren waarop een vrouw een gevoel van vertrouwen in haar eigen kracht kan ontwikkelen, is door geboorte, maar de meeste vrouwen hebben tegenwoordig geen vertrouwen meer in hun lichaam. 

Om te ontdekken hoe jij meer in contact komt met jouw intuïtie, meer durft te vertrouwen op jezelf en de kracht en wijsheid van jouw lichaam is het een mooie start om je te verdiepen in de 4 vrouwelijke archetypes waar we doorheen gaan tijdens onze dagen, weken, maanden en levens en hoe je daar mee kunt werken.

Maiden, Mother, Wild Woman & Wise Woman

Van Tijiana draws

Maiden en Mother

Toen ik zwanger was van mijn dochter, maakte ik de reis van Maiden naar Mother

De Maiden is jong van hart, vol optimisme, energie en heeft een zorgeloos karakter. Ze belichaamt onafhankelijkheid, kracht en vertrouwen. Ze staat stevig, geworteld in haar eigen kracht. Ze is in staat om met gemak alles wat ze verlangt naar zich toe te trekken; mensen, kansen en projecten. Van alle vier de archetypen is de Maiden het meest ‘mannelijk’ in de manier waarop ze handelt en het leven benadert.

Het Maiden-archetype – samen met de Mother- zijn de twee meest algemeen aanvaarde en gevierde vrouwelijke archetypen in onze huidige samenleving.
Ons is geleerd dat een vrouw er haar hele leven zo uit moet zien, zich moet gedragen en moet doen. Maar dat kan natuurlijk niet. Dit is slechts één facet van het hele wezen van een vrouw.

De Mother belichaamt creativiteit, koestering (van zichzelf en anderen) en aandacht. Ze leert te koesteren, maar niet te beheersen. Ze ondersteunt en geeft waar nodig zorg en groei, en doet een stap terug om afstand te nemen en vrijheid mogelijk te maken.
Dit is waar moederschap maar ook creatie echt om draait; samen met het goddelijke iets creëren dat zichzelf op een dag kan handhaven zonder jouw aanwezigheid.

Ze is ook diep verbonden met de aarde en al het leven. Planten, dieren en de elementen. Ze gelooft dat wanneer we voor onszelf zorgen en onze bron aanvullen, we op onze beurt ook de beker van Moeder Aarde vullen. We helpen haar te voeden, te eren en te genezen met onze energie. Dus ze is toegewijd aan het zorgen voor alle wezens, wetende dat we allemaal verbonden zijn.

Wild Woman

Toen ik mijn zoon verwachtte reisde ik van Mother naar Wild Woman.

Wild Woman is de bron van het vrouwelijke of vrouwelijke ziel. Ze is thuis in haar lichaam en kent en accepteert alles van zichzelf. Ze confronteert haar schaduwen en is niet bang voor de cyclus van dood en wedergeboorte. De Wilde Vrouw bruist van passie, creativiteit en een verhoogde verbinding met haar innerlijke wijsheid. Ze is wild in elke zin van het woord.

Wild Woman vraagt ​​ons om onze pijn te voelen en de wortel aan te pakken van waar het vandaan komt, onder de oppervlakte. Omdat dit de enige manier is waarop we kunnen beginnen met echt genezen. Ze vraagt ​​ons om stil te staan, na te denken, te accepteren en onze ervaringen te alchemiseren. Want zo leren we de lessen, groeien we en gaan we verder.

Wild Woman tijdens geboorte

Onze samenleving leert ons op geen enkele manier om het geboorteproces te vertrouwen, maar zadelt 
ons eerder op met angst en twijfel terwijl ons lichaam normale, natuurlijke functies uitvoert. 
We hebben geleerd om bang te zijn voor pijn, symptomen te onderdrukken, het tijdstip en natuurlijke 
processen van geboorte te beheersen en de persoonlijke verschillen in onze lichaam worden niet erkend. Als het niet past binnen de norm, het gemiddelde, de routine, is het niet acceptabel.  

Zo worden we ertoe gebracht om buiten onszelf naar oplossingen te zoeken, we moeten letterlijk “verlostworden” van ons kind,  in plaats van te vertrouwen op onze innerlijke wijsheid. 

Maar de intuïtieve, bekrachtigende en transformerende geboorte waar je naar verlangt, is aan de andere kant van angst en twijfel aan jezelf.
De reis van Maiden naar Mother zal je radicaal transformeren van binnenuit, als je het toelaat.

Dit werk begint tijdens je zwangerschap, waar al jouw angsten, triggers en emoties naar boven komen. (Denk maar eens al die bizarre dromen en nachtmerries die je hebt als je zwanger bent!)
Het is aan jou hiermee aan de slag te gaan en niet meer te luisteren naar alle stemmetjes in (maar vooral om) je hoofd die jij klein en angstig hielden.

Het begint wanneer jij besluit dat de geboortes van jouw kind niet die “zware, enge, even tanden op elkaar, je krijgt er zoiets moois voor terug ervaring” zouden zijn, die je overal om je heen hoort.⠀Dat je niet alles wil leren over wat mis zou kunnen gaan, maar juist jouw bevalling kunt zien als Rite of Passage, waardoor⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥Je afscheid kunt nemen van het brave, onzekere meisje die graag wil pleasen en je steeds meer durft te vertrouwen op jouw eigen kracht en vuur⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🦁 Je durft te staan voor jouw kinderen, dingen waarin jij gelooft⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🙏🏻 Je perfectie en controle houden steeds makkelijker kunt loslaten en in plaats daarvan te vertrouwen⠀⠀⠀⠀⠀


Dat is wat ik jou zo ontzettend gun!


Een prachtig boek over het Wild Woman archetype is  Women who run with the wolves, van Dr. Clarissa Pinkola Estés:


“The Wild Woman carries the bundles for healing—she carries everything a woman needs to be and know. She carries the medicine for all things.
She carries stories and dreams and words and songs and signs and symbols, she is both vehicle and destination.”

Vergelijkbare berichten