Love Notes

deze vrouwen gingen jou voor

Ik ben zo dankbaar voor de “love notes” die ik over de jaren heb mogen ontvangen 

Al honderden mama’s heb ik mogen helpen bewuste keuzes te maken tijdens geboorte, zodat zij niet het gevoel hadden dat deze hun overkomen is. Zij ervaarden vertrouwen in zichzelf en de wijsheid van hun lichaam en durfden de controle los te laten zodat geboorte vanuit ontspanning gebeurde. Zij konden beslissingen maken waar ze achter stonden. Wat er ook op hun pad kwam, hoe de bevalling uiteindelijk ook verlopen is. Zo begonnen zij het moederschap vanuit kracht en vertrouwen en kwamen hun kindjes rustig en liefdevol ter wereld.

Door de cursus Geboorte vanuit kracht kon ik een diepe staat van ontspanning bereiken, waardoor het begin (thuis) van mijn bevalling rustig en soepel verliep.  Toen de bevalling op het einde een andere wending nam en we toch naar het ziekenhuis gingen, kon ik mezelf weer makkelijk in een kalme staat  brengen  en zo beter omgaan met de intensiteit van de weeën.  Mijn man heeft ook zoveel aan de lessen en oefeningen gehad. Hij heeft mij beter kunnen helpen tijdens mijn  zwangerschap en de geboorte van onze zoon. Dit hebben wij samen als erg fijn en krachtig ervaren. 

Ellen
Nadat mijn nu 2,5 jarige dochter via een keizersnede ter wereld was gekomen,  wilde ik heel graag een VBAC. Ik ben zo blij en trots dat mij dit, door dit programma te volgen en mezelf te bekrachtigen met de juiste, realistische kennis, bij  de geboorte van mijn zoon gelukt is!

Jacqueline
Ik wilde een natuurlijke maar ook veilige ervaring. Tijdens mijn eerste bevalling volgde de ene interventie de andere op, dus ik was vastbesloten om alles te doen om deze keer een betere ervaring te hebben.  Omdat het de eerste keer zo medisch was verlopen wist ik dat geboorte onverwachte wendingen kan nemen, maar ik was zo blij dat ik deze keer mijn lichaam wel kon doen “waarvoor ze is ontworpen”. De geboorte van mijn zoon Sef was wel in het ziekenhuis maar heel rustig, zonder enige ingrepen en ik heb echt genoten van ieder moment!

Miryam

Yes Kim i did it!! Gisterochtend om 5.32 uur is onze zoon Kai geboren! Ik ben je zo dankbaar voor alle kennis, wijsheid en vooral het vertrouwen wat je mij gegeven hebt. Ik kon volledig vertrouwen, dat ondanks dat ik 2x eerder verre van een mooie bevalling had (understatement of the year) het dit keer echt anders kan. En niets was minder waar. Ik heb gewoon genoten! Van mijn lichaam, van mijn kracht, het samen werken met Kai en nu EINDELIJK een roze wolk te mogen ervaren in mijn kraamtijd. Ook nu zijn er tranen, maar alleen van geluk (ok en vermoeidheid). Dankjewel voor alles.


Marinka

Via via werd ik getipt op de zwangerschapscursus van Kim. Om mijn eerste kind zo natuurlijk mogelijk ter wereld te brengen wilde ik me voorbereiden, het was voor mij een totaal nieuwe wereld. Kim legde alles heel duidelijk uit, waardoor ik zonder enige onzekerheid de bevalling in ging. Het ging precies zoals ik had gehoopt, zonder complicaties, zonder ingrepen, kwam mijn dochter binnen een half uur en uiteindelijk in een flinke perswee op de wereld. Ik mocht haar zelf uit het water pakken. Een magisch moment om nooit te vergeten. Ik heb geen moment getwijfeld of ik überhaupt naar het ziekenhuis zou willen. Thuis voelde het veilig en vertrouwd en gezellig en ik vertrouwde op mijn lichaam en dat van mijn kind. Ook toen de placenta niet direct kwam kon ik mijn eigen wensen bewaken. Door alle uitleg en positieve energie heb ik een fijne ervaring, waar ik Kim eeuwig dankbaar voor ben. Als je van tevoren al twijfelt is de kans dat het ander loopt ten slotte een stuk groter!

Merel

Ik heb online Geboorte vanuit Kracht gevolgd en was super goed voorbereid in de aanloop naar de bevalling toe en tijdens mijn bevalling. Helaas veranderde mijn oorspronkelijke geboorteplan een beetje, omdat ik niet natuurlijk kon bevallen. Mijn vruchtwater was erg laag werd vermoed. Daarom besloten mijn man en ik dat het veiliger was om te worden ingeleid met 38 weken en 1 dag, in plaats van te wachten tot ik op natuurlijke wijze zou bevallen en verdere complicaties en mogelijke stress voor onze baby zou riskeren. Dit was moeilijk, omdat ik echt hoopte op een natuurlijke bevalling. Ik kon ook niet in het geboortebad bevallen zoals ik graag wilde, omdat ik aan het infuus en gemonitord moest worden. Mijn water werd ‘sochtends gebroken en ik kreeg een paar uur later het infuus. Weer een paar uur later nam mijn lichaam het zelf over, zodat het infuus met oxytocine kon stoppen. Ik kon verschillende tools en technieken gebruiken uit de lessen en deze hielpen mijn weeën te beheersen en dochter veilig te baren zonder verdere interventies. Ik heb dankbaar gebruik gemaakt van affirmaties, zelf hypnose, ademhaling, douche en muziek. Ik kijk zo goed terug op deze krachtige en geweldige ervaring! Bedankt Kim, voor het helpen en voorbereiden, zodat ik mij in control en kalm voelde.

Brenda

Kim en haar Grip op Geboorte cursus kwamen pas op mijn pad toen ik al 34 weken zwanger was. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik te ver in mijn zwangerschap was om nog mee te doen, maar uiteindelijk bleek dit voor mij het beste wat ik had kunnen doen. Voorafgaand aan de cursus was ik bang dat mijn angst het zou overnemen tijdens de bevalling en ik wilde geen ruggenprik omdat ik de controle over mijn lichaam wilde hebben. Deze cursus heeft hier zo’n groot verschil in gemaakt. Tijdens de cursus veranderde mijn angst langzaam in opwinding voor wat komen ging. Ik schreef mijn geboorteplan en zag voor me hoe ik graag wilde bevallen. Hoewel het uiteindelijk toch anders ging dan ik mij voorgesteld had, is dat ok voor mij. Mijn zoon is in het ziekenhuis geboren, met wat hulp van de gynaecoloog op het einde maar ik kijk echt goed terug. Ik ben trots op mijzelf dat ik met meer vertrouwen dan angst ben bevallen. Dat had ik mij nooit kunnen voorstellen!
Ik ben dankbaar voor de cursus, niet alleen voor mezelf, maar ook mijn vriend Mark. De manier waarop hij mij heeft bij gestaan en me weer op het goede spoor kreeg toen ik het op het einde even niet meer zag zitten, was precies wat ik nodig had. We hebben echt als een team gewerkt om onze baby op de wereld te zetten. Ik heb alles wat ik had geleerd in de praktijk gebracht en 3 maanden later ben ik nog steeds enthousiast over mijn geboorteverhaal en hoe geweldig het was.

Hannah

Toen we erachter kwamen dat we ons derde kindje verwachtten, had ik nooit gedacht dat we een thuisbevalling zouden hebben. Maar ik wist wel dat ik het anders wilde dan mijn vorige twee bevallingen. Hoewel ik deze niet als traumatisch heb ervaren, voelde ik me wel overvallen, alsof dingen mij overkwamen en op momenten hulpeloos en bang. Toen ik via via bij Kim terecht kwam, in eerste instantie voor zwangerschapsyoga maar vanwege Corona konden die lessen niet doorgaan, koos ik na een fijne kennismaking voor het 1:1 programma van 12 weken. Tijdens deze cursus werd het steeds duidelijker wat ik nodig had en wilde voor deze geboorte en uiteindelijk was het volkomen logisch dat het thuis was waar we ons derde kindje zouden krijgen. Toen het zover was, en ik thuis ging bevallen, was het veruit het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan, maar ook zo magisch. Hypnobirthing gaf me de kennis, kracht en vastberadenheid om zonder angst te bevallen (achteraf had ik hier vanuit mijn vorige bevallingen toch best last van). Het hielp me het proces te begrijpen waar mijn lichaam doorheen zou gaan en me op mijn beurt over te kunnen geven aan het proces. Op geen enkel moment tijdens mijn bijna 28 uur durende bevalling ervoer ik angst of een gevoel dat ik dit niet meer kon. Ik voelde me in controle, krachtig, voorbereid en zo blij om mijn baby te ontmoeten.
Ik ben Kim super dankbaar alle informatie over hoe geboorte en mijn lichaam werkt, maar ook de informatie over als het toch anders loopt. Mijn man heeft hier zoveel aan gehad, zodat wij samen de juiste keuzes konden maken voor deze positieve en magische geboorte ervaring. En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle informatie en kennis die Kim ons gaf voor na de bevalling. Hoewel wij al 2 kinderen hadden, hebben wij toch nog zoveel geleerd waardoor wij een andere aanpak leerden voor dingen waar we eerder ook met onze andere baby’s tegenaan liepen.

Christine

Kim spreekt en begeleidt erg fijn, ze straalt veel rust uit en neemt tijdens de sessies echt de tijd voor vragen. De geboortevideo’s die we tijdens iedere les zagen, hebben mij erg geholpen om in te zien dat bevallen ook heel mooi en rustig kan gaan. De geboorte van mijn eerste kindje is namelijk niet zo fijn verlopen. Mijn vriend vond het heel fijn om wat meer uitleg te krijgen over hoe het lichaam werkt tijdens geboorte en om tools en tricks te leren om mij bij te staan, zodat we echt leerden hoe we samen de bevalling in konden gaan. Er wordt tijdens de les veel uitleg en tips gegeven over het verloop van de geboorte. Dit soort informatie hebben wij vanuit het ziekenhuis/verloskundige gemist tijdens mijn beide zwangerschappen. We voelden ons nu beter geïnformeerd en konden ons hierdoor beter voorbereiden op keuzes die we misschien moesten maken.
Wat fijn dat er tijdens deze cursus ook zoveel aandacht is voor het ongeboren kindje. De uitleg over het bewustzijn in de buik is erg waardevol, maar ook waren wij erg blij met de informatie die gedeeld wordt over het vierde trimester. Dit misten wij in de vorige cursus die wij volgden en heeft ons erg geholpen om beter voorbereid te zijn op die eerste maanden.

Isabelle

Met de ‘Grip op geboorte’ cursus heb ik mij voor mijn derde kindje intensief voorbereid en ook een geboorteplan geschreven. Ik had ook al een plan geschreven voor de tweede, maar dat waren achteraf gezien meer wensen en ik merkte tijdens het schrijven van dit geboorteplan dat er meer keuzes gemaakt kunnen worden dan die door de reguliere zorg geboden worden. Door ‘Grip op geboorte’ werd mij duidelijk dat ik niet perse de gebaande wegen hoefde te volgen maar dat ik zelf een duidelijke keuze had in de manier waarop de bevalling zou verlopen en de stappen die genomen kunnen worden. Uiteindelijk is een geboorte niet van tevoren te plannen, ook deze derde verliep weer anders dan ik had bedacht. Maar doordat ik van tevoren wist wat ik wel en niet wilde, en dit ook duidelijk door middel van het geboorteplan kon overleggen met mijn verloskundige, voelde ik mij steviger staan in mijn keuzes en had ik het idee dat ik meer de regie in handen had. Ik ben trots op mijn bevalling, ook al verliep deze anders dan ik in mijn hoofd had. Ik voelde me sterk en leidend, in plaats van overvallen en volgend. En ik denk dat een goed doordacht geboorteplan hieraan heeft meegeholpen.

Julia