early bird prijs verloopt over
  

complete geboorte CURSUS in brielle

Bevallen vanuit ontspanning, vertrouwen en regie

Wil jij bewust & realistisch voorbereid zijn voor je bevallinG?

of het dit keer anders doen maar weet je niet goed waar je moet beginnen?LIeve vrouw, je bent niet de enige die dit ervaart…

 • ZWANGERSCHAP IS MAGISCH MAAR KAN OOK SPANNEND ZIJN. GELUK, VERWACHTINGEN, ANGSTEN & HORMONEN LOPEN KRIS KRAS DOOR ELKAAR
 • JE KUNT JE EEN BEETJE OVERWELDIGD VOELEN DOOR HET (AANSTAAND) MOEDERSCHAP EN VERLANGT NAAR MEER RUST, ONTSPANNING EN VERTROUWEN
 • MISSCHIEN HEB JE EEN EERDERE NARE ERVARING EN WILT HIER MEE AAN DE SLAG OM DIT KEER WEL EEN FIJNE BEVALLING VANUIT REGIE TE ERVAREN

Overwin jouw angsten & onzekerheden en creëer jouw positieve geboorte mindset

DIT GAAN WE DOEN

BEWUSTWORDING

Wat zijn jouw persoonlijke angsten, conditioneringen of eerdere nare ervaringen die jou in de weg staan en leer hoe je deze kunt loslaten. Wat zijn de veelvoorkomende complicaties & interventies, wat zijn je rechten & opties en hoe kun je de regie behouden en op jouw voorwaarden bevallen.

BEKRACHTIGING

Je weet precies hoe je lichaam werkt, wat je kunt doen om het natuurlijk proces te ondersteunen (in plaats van tegenwerken). Je schrijft een goed & realistisch geboorteplan waar je écht iets aan hebt, ook als het anders loopt dan gehoopt. Je bent vol zelfvertrouwen en laat je niet meer leiden door angst en onzekerheid.

BELICHAMING

Je leert door de yoga, de ademhalings-, ontspanningsoefeningen en meditaties steeds meer te vertrouwen op je lichaam en hebt alle technieken & tools om straks in je bubbel te komen en blijven. Om zo met de juiste focus, die diepe ontspanning te bereiken en onnodige afleiding buiten sluiten.

“Ik wilde een natuurlijke maar ook veilige ervaring. Tijdens mijn eerste bevalling volgde de ene interventie de andere op, dus ik was vastbesloten om alles te doen om deze keer een betere ervaring te hebben. Omdat het de eerste keer zo medisch was verlopen wist ik dat geboorte onverwachte wendingen kan nemen, maar ik was zo blij dat ik deze keer mijn lichaam wel kon doen “waarvoor ze is ontworpen”. De geboorte van mijn zoon Sef was wel in het ziekenhuis maar heel rustig, zonder enige ingrepen en ik heb echt genoten van ieder moment!”

Jij bent hier voor gemaakt!

De geboorte van je kindje kan een van de meest magische momenten in je leven zijn!

Maar, ik zal gelijk maar eerlijk zijn: je hebt meer nodig dan ‘positief denken’ en wat ademhalingsoefeningen om toegang te krijgen tot die mooie, bekrachtigende bevalling waar je zo van droomt!

Je bent een vrouw die voelt dat geboorte een normaal, natuurlijk proces is, geen medisch noodgeval, maar je houdt dit moeilijk vast door alle ruis vanuit de wereld om je heen. Je hoort alleen maar hoe pijnlijk en zwaar bevallen is, hoe je vriendin, je moeder, of die kennis van je collega compleet de controle kwijtraakte en wat er allemaal mis kan gaan.

Misschien heb je jouw eerdere bevalling naar ervaren of misschien was de manier waarop jij zelf ter wereld kwam traumatisch. Daardoor voel je je bang en machteloos, weet niet goed wat je opties en rechten zijn en denkt: het zal dit keer ook wel weer zo zal gaan.

Je raakt enorm geïnspireerd door al die prachtige geboorte video’s en verhalen die je ziet op social media, maar inmiddels irriteert het je ook. Je hoort jezelf regelmatig denken: Fijn voor jou, maar leg me eens uit: HOE DAN, VRIENDIN?

Het antwoord is in ieder geval niet ‘go with the flow’. Want dat doe je nu al een tijdje. En laten we eerlijk zijn, het vertrouwen wat je zo graag wilt voelen in jezelf en jouw bevalling is nog niet voelbaar…

Geboorte hoort niet zwaar, eng en pijnlijk te zijn, maar het is niet voor niets dat

– 80% van de vrouwen medisch bevalt

– 1/4 vrouwen negatief terug kijkt op haar bevalling

– 1/7 vrouwen haar bevalling beschrijft als traumatisch

– 40% van de vrouwen geen keuzevrijheid en regie ervaart over wat er met haar lichaam gebeurtOm die ontspannen geboorte vanuit vertrouwen & regie te kunnen ervaren, is het van belang om je goed en realistisch voor te bereiden op verschillende scenario’s. Je moet weten hoe je lichaam werkt: op fysiek, mentaal en zielsniveau, zodat je met haar kunt samenwerken en zo de hormonen vrij maken die zorgen voor een veilige, makkelijkere geboorte en pijn (grotendeels) blokkeren – op natuurlijke wijze!

Je hebt ECHTE tools nodig om:
+ Uit je hoofd en IN JE LICHAAM te gaan
+ Niet alleen maar leren wat er mis kan gaan, maar ONTLEREN van alles wat niet waar is of jou niet langer dient
+ Je over kunnen geven aan de kracht van de weeën, ZONDER IN PANIEK TE RAKEN of de controle vast te willen houden
+ Te leren de CONTROLE LOS TE LATEN over het geboorteproces en met wat je lichaam aangeeft en nodig heeft.

Als je ooit hebt getwijfeld aan je vermogen om te bevallen of deze keer een mooiere ervaring wilt, ben je op de juiste plek!

Hoi ik ben Kim,

Ik deel graag de inzichten met jou die ervoor gaan zorgen dat jij jouw kindje anders dan de huidige standaard ter wereld wilt brengen, een mooie, bekrachtigende geboorte waarbij jij zelf de regie hebt. En de realisatie dat ook jij het moeder zijn meer vanuit rust, zelfvertrouwen en innerlijk weten kunt ervaren. Vanuit onze natuurlijke blauwdruk, zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft.

Laat mij je helpen om je intuïtief, zelfverzekerd en krachtig te voelen

Na eerst een aantal jaar als Hatha yogadocente te hebben gewerkt, ben ik mij 11 jaar geleden gaan specialiseren in geboorte. Ik heb verschillende opleidingen en trainingen gevolgd, o.a. bij Integrale Yoga Nederland en HypnoBirthing® International. Laat mij je helpen om je intuïtief, zelfverzekerd en krachtig te voelen

Sindsdien heb ik met al honderden vrouwen gewerkt om hun regie terug te nemen, meer vertrouwen in hun zelf en hun lichaam te ervaren en uiteindelijk bekrachtigende, ontspannen en soms zelfs pijnvrije bevallingen te hebben!

Ik kan je geen bevalling garanderen zonder complicaties of ingrepen, maar mijn coaching vergroot wel aanzienlijk jouw kansen  op de meest positieve geboorte ervaring die mogelijk is, ongeacht hoe je baby ervoor kiest ter wereld te komen.Ik deel mijn kennis en tools waarmee je door alle verschillende wendingen kunt navigeren die de geboorte van je kindje zou kunnen nemen.

The same body that knows how to grow her baby, knows how to birth her baby

Lieve vrouw, je kunt deze bevalling maar een keer doen, dus tijd om in actie te komen!


Jij bent niet gemaakt om zoveel angst te hebben voor de geboorte van jouw kleintje, te bevallen met allerlei complicaties en interventies, of zoveel pijn te hebben tijdens het baren van je kind en je bevalling maar snel te willen vergeten…
Laat mij je helpen focus te krijgen op de dingen waar je wel invloed op hebt, los te laten wat jou niet helpt, bewuste keuzes te kunnen maken waar je achter staat en helemaal bij jou passen (tijdens je zwangerschap en je bevalling) en te werken aan die ontspanning, het vertrouwen en de positieve geboorte mindset waarvan je wéét dat die je straks verder helpen.

In mijn live groeps programma bouwen we jouw vertrouwen in jezelf en jouw lichaam op met mijn bewezen methode, gebaseerd op mijn jarenlange ervaring als HypnoBirthing en Zwangerschapsyoga docente en realistische voorbereiding op verschillende scenario’s die op je af kunnen komen tijdens je bevalling. Je krijgt ook 9 maanden lang toegang tot mijn online leeromgeving met 6 modules, waarmee je thuis op je eigen tempo aan de slag kunt om alles te leren wat je moet weten voordat je gaat bevallen.

Ik neem je mee in alle stappen die ik zelf gezet heb om mijn kinderen op een mooie en bekrachtigende manier, vanuit vertrouwen en regie ter wereld te brengen en waarin ik inmiddels al honderden vrouwen heb mogen begeleiden de afgelopen 11 jaar.

Laat mij je mee terug nemen naar die wijsheid van je lichaam, zodat je jouw kindje ontspannen, vanuit regie en vertrouwen ter wereld kunt brengen.

Dat klinkt fantastisch toch?

Stel je eens voor dat

 • Jij jouw angst, onzekerheid of eerdere nare ervaring los kunt laten
 • Jij je intuïtief, vol zelfvertrouwen, krachtig en klaar vol de bevalling voelt
 • Je precies weet hoe je lichaam werkt en hoe je met haar samenwerkt in plaats van tegen
 • Je hebt realistische, wetenschappelijk onderbouwde kennis, zodat je goed onderbouwde keuzes kunt maken
 • Je autonomie en regie ervaart, hoe en waar je kindje ook geboren wordt
 • Jij super trots op je bevalling terug kunt kijken en je kindje rustig & liefdevol ter wereld komt

Deze vrouwen gingen jou voor

JULIA

Met de zwangerschapscursus van Kim heb ik mij voor mijn derde kindje intensief voorbereid en ook een geboorteplan geschreven. Ik had ook al een plan geschreven voor de tweede, maar dat waren achteraf gezien meer wensen en ik merkte tijdens het schrijven van dit geboorteplan dat er meer keuzes gemaakt kunnen worden dan die door de reguliere zorg geboden worden. Door Kim’s lessen werd mij duidelijk dat ik niet perse de gebaande wegen hoefde te volgen maar dat ik zelf een duidelijke keuze had in de manier waarop de bevalling zou verlopen en de stappen die genomen kunnen worden. Uiteindelijk is een geboorte niet van tevoren te plannen, ook deze derde verliep weer anders dan ik had bedacht. Maar doordat ik van tevoren wist wat ik wel en niet wilde, en dit ook duidelijk door middel van het geboorteplan kon overleggen met mijn verloskundige, voelde ik mij steviger staan in mijn keuzes en had ik het idee dat ik meer de regie in handen had. Ik ben trots op mijn bevalling, ook al verliep deze anders dan ik in mijn hoofd had. Ik voelde me sterk en leidend, in plaats van overvallen en volgend. En ik denk dat een goed doordacht geboorteplan hieraan heeft meegeholpen.HANNAH

Kim en haar cursus kwamen pas op mijn pad toen ik al 34 weken zwanger was. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik te ver in mijn zwangerschap was om nog mee te doen, maar uiteindelijk bleek dit voor mij het beste wat ik had kunnen doen. Voorafgaand aan de cursus was ik bang dat mijn angst het zou overnemen tijdens de bevalling en ik wilde geen ruggenprik omdat ik de controle over mijn lichaam wilde hebben. Deze cursus heeft hier zo’n groot verschil in gemaakt. Tijdens de cursus veranderde mijn angst langzaam in opwinding voor wat komen ging. Ik schreef mijn geboorteplan en zag voor me hoe ik graag wilde bevallen. Hoewel het uiteindelijk toch anders ging dan ik mij voorgesteld had, is dat ok voor mij. Mijn zoon is in het ziekenhuis geboren, met wat hulp van de gynaecoloog op het einde maar ik kijk echt goed terug. Ik ben trots op mijzelf dat ik met meer vertrouwen dan angst ben bevallen. Dat had ik mij nooit kunnen voorstellen!
Ik ben dankbaar voor de cursus, niet alleen voor mezelf, maar ook mijn vriend Mark. De manier waarop hij mij heeft bij gestaan en me weer op het goede spoor kreeg toen ik het op het einde even niet meer zag zitten, was precies wat ik nodig had. We hebben echt als een team gewerkt om onze baby op de wereld te zetten. Ik heb alles wat ik had geleerd in de praktijk gebracht en 3 maanden later ben ik nog steeds enthousiast over mijn geboorteverhaal en hoe geweldig het was.Mijn live geboortecursus is geen standaard “pufklasje”

Het is ook geen online programma waar je alles zelf uit moet zoeken.
Het is een groepscoachingsprogramma waarbij je toegang
krijgt tot mij als geboortecoach. Ik ben er echt voor al jouw twijfels en vragen.


Dit Is perfect voor jou als je:
 • Op zoek bent naar een live groepscursus, waarbij er ook ruimte is voor mijn individuele aandacht voor jou.
 • Meer vertrouwen in jezelf en je lichaam wilt krijgen, zodat je de controle los kunt laten tijdens je bevalling
 • De negatieve gedachtes en conditioneringen of ervaringen die jou in de weg zullen staan wilt doorbreken.
 • Even tijd voor jezelf wilt nemen en meer bewustzijn wilt creëren rondom zwangerschap en moederschap
 • Wilt zorgen dat je echt leer te ontspannen en in je geboortebubbel kunt komen en blijven
 • Alles wilt weten over het natuurlijke geboorteproces, zodat je jouw lichaam kunt ondersteunen
 • Meer evidence based in plaats van fear based informatie wilt over veelvoorkomende complicaties en interventies
 • Wilt zorgen dat je geboorteplan wordt gerespecteerd & nageleefd
 • Goed voorbereid wilt zijn op het Gouden Uur en de kraamtijd
 • Samen met je partner goed voorbereid wilt zijn en de bevalling als een team kunnen ervaren.
 • Je een community van aanstaande mama’s uit jouw omgeving wilt leren kennen om elkaar te supporten

Dit gaan we doen

 • Je schrijft je uit voor de op angst, beheersing en controle gebaseerde moderne geboortezorg en keert terug naar hoe geboorte hoort te zijn: een transformatie in plaats van trauma.
 • Je laat jouw angsten, conditioneringen, maar ook evt. belemmeringen en beperkende gedachten vanuit eerdere nare ervaringen los en komt terug naar vertrouwen in jouw lichaam en jezelf.
 • Je krijgt inzicht hoe je op jouw voorwaarden, vanuit regie je kindje ter wereld brengt in plaats van straks “verlost” te worden van je baby
 • Je leert door de ademhalings-, ontspanningsoefeningen en meditaties terug te keren naar jouw lichaam en (moederlijke) intuïtie.
 • Je kunt makkelijk in je bubbel komen en blijven door verschillende technieken & tools die helemaal bij jou passen. Zo vind je de juiste focus, kun je diepe ontspanning bereiken en onnodige afleiding buiten sluiten.

Inclusief

 • ++ BONUS – 9 maanden toegang tot mijn online leeromgeving Grip op Geboorte waarin je 6 modules vindt die je in je eigen tijd en op je eigen tempo, samen met je (geboorte)partner, kunt doorlopen en herhalen zoveel je wilt. Hierin vertel ik je alles over het fysiologische geboorteproces en hoe je met je lichaam kunt samenwerken in plaats van tegenwerken, veelvoorkomende complicaties, ingrepen en interventies en hoe jij zelf de regie kunt behouden, ook als het anders loopt dan gehoopt.
€297,-

++ BONUS GrIP OP GEBOORTE


++ 9 maanden toegang tot alle kennis, tools en informatie
++ Oefeningen om samen met je geboortepartner thuis te doen,
zodat je als team er klaar voor bent
++ Evidence based informatie over complicaties, interventies,
hoe jouw lichaam werkt
++ Mooie, bekrachtigende geboortefilms, waardoor je jouw
onderbewuste her programmeert
++ Pijnmanagement technieken & wat zijn de voors & tegens van
verschillende medicatie
++ Voorbereiding op Het Gouden Uur, o.a. hechting &
borstvoeding


En… als extra BONUS!

Handout & Partner cheat sheet

Met alle informatie, tips, tools en technieken bij elkaar voor tijdens de geboorte van je kindje

Online Begeleiding via What’s app

Mogelijkheid mij een vraag te stellen zodra je ergens tegenaan loopt tussen de live sessies in

Templates voor geboorte- & kraamplan

Compleet en overzichtelijk. Deze kun je zelf helemaal naar jouw wensen en stijl aanpassen

Grip op Geboorte Community

Om contact met elkaar te houden en ervaringen uitwisselen, ook na je bevalling

Wat je nog meer wilt weten over

 • In veel gevallen wordt dit programma (deels) vergoed.
  Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.
 • Bij mooi, zomers weer kunnen we ook samen besluiten om de lessen naar buiten, bijvoorbeeld op het strand of in de duinen van Rockanje te verplaatsen.
 • Er kan op elk moment van de zwangerschap aan de lessen worden deelgenomen, hoewel de meeste vrouwen zo rond de 20 weken starten.
 • Ervaring met yoga is niet nodig.
op 10 maart gaat de nieuwe groep van start!
de data van de live lessen zijn als volgt:

zondag 10 maart
zaterdag 6 april
zondag 14 april
zondag 28 aprilOmdat ik deze lessen live op locatie geef, is het aantal deelnemers beperkt,
dus reserveer snel jouw plekje.

Lieve mama, er is geen betere investering
dan de investering in jouw kindje en jou zelf!

100% resultaat garantie

Ik vind het belangrijk om een klik te hebben met de vrouwen waarmee ik samenwerk. Dat is de reden waarom ik voorafgaand aan de start van een nieuwe groep altijd een mogelijkheid bied om een call in te plannen. Om zo vast een beetje kennis te maken en je kunt invoelen of deze cursus bij je past en je er ook echt iets aan zult hebben.

Ik sta volledig achter mijn programma’s en zorg voor de juiste tools en kennis. Het enige wat ik van jou vraag is om er echt voor te gaan, want alleen als je het werk gaat doen kan je jouw geboorte mindset positief veranderen.

Veel gestelde vragen

Je kunt mee doen met dit programma op ieder moment in je zwangerschap. De meeste vrouwen zijn tussen de 20 en 32 weken zwanger, maar verder dan 32 weken kan ook. Stuur mij dan even een berichtje.
Het is zelfs zo: hoe eerder hoe beter, want dan heb je meer tijd om alles te integreren en te zorgen dat je goed voorbereid bent, samen met je geboortepartner.

Jazeker, je kunt de betaling ook voldoen in 3 termijnen.
Meer informatie vind je op de betaalpagina bij aanmelding.

Daarnaast vergoeden de meeste zorgverzekering (deels) mijn geboortecoaching.

Draag comfortabele kleding, doe je sieraden en horloge af en oefen op blote voeten of op sokken. Er zijn yogamatten, kussens en dekens aanwezig in de ruimte, maar je kunt natuurlijk ook je eigen spullen gebruiken als je dat liever doet. Een flesje water is fijn om bij je te hebben.

In dit programma ga je leren hoe jij om kan gaan met gedachten, emoties, onbewuste programmeringen, conditioneringen en patronen. Het werkt omdat we net dat laagje dieper gaan dan de standaard zwangerschapscursus. De resultaten liegen er niet om, dat blijkt wel uit de mooie ervaringen die ik ontvang in mijn DM en mailbox (kijk nog maar eens op mijn Love Notes pagina op mijn site).
Maar het mooiste resultaat vind ik wel dat zoveel mama’s en kindjes de best mogelijke start hebben samen. Door de kennis die ik gedeeld heb en de tools en technieken die ik ze geleerd heb, staan vrouwen sterker, staan zij veel meer in contact met hun intuïtie, hebben zij veel meer zelfvertrouwen gekregen. Allemaal tools die je straks tijdens jouw reis als moeder heel goed kunt gebruiken, je kunt opkomen voor jezelf en jouw gezin en aan jullie behoeften voldoen. En een van de belangrijkste manieren waarop een vrouw een gevoel van vertrouwen in haar eigen kracht kan ontwikkelen, is door geboorte.

Wanneer je niet alle live momenten mee kunt doen, hoef je niet bang te zijn dat je iets mist. Je kunt dan de gemiste les in een volgende groep inhalen.

De echte vraag is: wat kan er gebeuren als je NIETS doet? Denk je echt dat je er spijt van zult krijgen als je in je bevalling investeert?

Ik durf je met zekerheid te zeggen dat je van dit programma de rest van je leven de vruchten zal plukken!
Hoewel jouw aanstaande bevalling er uiteraard onderdeel van uitmaakt, is het slechts één deel. Deze voorbereiding zal jou helpen om je samen met je geboortepartner op een nog dieper niveau te verbinden.
Je neemt de tijd om werkelijk bewust te worden van het magische werk om een klein mens in je te laten groeien, terwijl je een expert wordt in het rustig en gemakkelijk navigeren door moeilijke of stressvolle situaties. Zo creëer jij jouw positieve geboorte ervaring zoals jij die wenst, hoe jouw kindje er uiteindelijk ook voor kiest om geboren te worden.
En wanneer je dan na al die maanden eindelijk je baby in je armen hebt, worden al deze vaardigheden nog belangrijker bij het leren kennen van jouw kindje. Alles wat je tijdens je zwangerschap hebt geleerd zijn in feite tools voor het leven en zorgen dat jij vanuit jouw intuïtie en vol zelfvertrouwen jouw keuzes als moeder kunt maken.

Dat je een bevalling niet kunt plannen klopt, het is zelfs van belang om te leren controle over het geboorteproces los te laten en mee te bewegen met wat je lichaam aangeeft. Maar dit kan alleen wanneer je weet hoe het geboorteproces werkt, wat er allemaal gebeurd in je lichaam. Alleen dan kun je de juiste omstandigheden creëren die precies samenwerken met je lichaam, je mind en je baby.
Het is heel normaal dat je soms negatieve gedachten, gevoelens of angsten ervaart voorafgaand of tijdens geboorte. Wel is het erg belangrijk om deze tijdens je zwangerschap te erkennen, zodat je ze kunt aanpakken en misschien uit eindelijk wel loslaten. Wanneer je wegkijkt voor deze belemmerende overtuigingen en doet alsof ze er niet zijn, zullen ze onvermijdelijk op een ander moment naar de oppervlakte komen – vaak juist tijdens de bevalling wanneer je ze absoluut niet kunt gebruiken!
Met mijn coaching wordt je je bewust van deze angsten en krijg je de tools deze aan te gaan en ze uit de weg te ruimen voordat je gaat bevallen. Alleen dan kun je met een positieve mindset, zelfvertrouwen en ontspanning je bevalling in gaan.

Ik ben altijd verbaasd dat we duizenden Euro’s uitgeven voor onze trouwdag of aan de nieuwste, hippe babyspullen, maar als het gaat om de geboorte van ons kind, aarzelen we om een paar honderd Euro uit te geven! 
Maar weet je, het maakt jouw baby echt niet uit welke kleur de kinderkamer heeft of in welke hippe kinderwagen hij ligt en 90% van die dure babyspullen gebruik je binnen een jaar niet meer… 
Maar de herinnering – goed of slecht – aan de geboorte blijft de rest van je leven bij jou en jouw kindje.

Lieve mama, er is geen betere investering dan de investering in jezelf en jouw kindje!