| |

Onze favoriete verzorgingsproducten voor je kleintje

Al vanaf de geboorte van onze eerste kleintjes zijn wij op zoek naar fijne, natuurlijke producten voor de dagelijkse verzorging van onze kinderen. Zachte, natuurlijke ingrediënten zijn een vereiste en ook duurzaamheid staat bij ons wij hoog in het vaandel. Wij zijn vast niet de enige moeders die deze ontdekkingstocht maken en daarom leek het ons een goed idee om onze favorieten eens op een rijtje te zetten. In deze blog vind je onze favoriete verzorgingsproducten voor je kleintje. Geen gesponsorde berichten, gewoon oprechte tevredenheid.

Eerst nog even dit

Eerst nog even wat informatie vooraf. In allebei onze gezinnen hebben we te maken met huidproblemen. Joanne kreeg van het gebruik van Zwitsal rare vlekken op haar huid, Fae kreeg drie dagen na haar geboorte al te maken met ernstig eczeem en Anouk heeft sinds haar tienerjaren last van psoriasis en sinds enkele jaren ook rosacea in het gezicht. Zonder al te veel uit te wijden over de specifieke aandoeningen willen we jullie voor al deze problemen mee geven om terug naar de basis te gaan. Smeren met (hormoon)zalven is nooit een duurzame oplossing. Huidproblemen komen altijd van binnenuit en zouden voor een blijvend effect dan ook van binnenuit opgelost moeten worden. Met bijvoorbeeld homeopathie of bio-resonantie therapie kan je de onderliggende oorzaak opsporen en wegnemen. Inmiddels zijn wij van zo goed als alle problemen af.

Dat gezegd hebbende willen we jullie met deze blog inspireren om eens kritisch te kijken naar de producten die je voor je kleintje gebruikt. De huid is ons grootste orgaan. Alles wat je op je huid smeert komt in je lichaam terecht. Eenmaal in je systeem kan het je lichaam voeden of belasten. Producten die je lichaam voeden zijn over het algemeen natuurlijke producten. Wij zijn nu eenmaal natuurlijke organismen die ingericht zijn op het verwerken van natuurlijke producten. Synthetische middelen of producten kunnen dan misschien lekker aanvoelen op de huid, of tijdelijk problemen verhelpen, maar eenmaal in het lichaam laten ze toch hun stempel achter. Synthetische producten belasten ons systeem omdat ons lichaam het ziet als indringers die opgeruimd moeten worden. Ze moeten zo snel mogelijk het lichaam weer verlaten en daar moet het systeem hard voor werken. Om die reden is het ook belangrijk om zo puur, onbewerkt en als het even kan ook biologisch mogelijk te eten. Maar dat is voor een andere keer. Nu hebben we het over de invloed van onze verzorgingsproducten.

Nog even een andere kanttekening. Éigenlijk heb je voor de verzorging van je kleintje bijna niets nodig. Water alleen is voldoende. Door je kleintje van begin af aan al met zeep en shampoo te wassen ondermijn je de natuurlijke beschermingsmechanismen van de huid van je kleintje. Zonde! Want de natuurlijke systemen werken nu eenmaal het allerbeste. Beperk haren wassen tot een minimum en was het lijfje met alleen water. Wil je af en toe toch een verzorgingsproduct gebruiken? Dan raden we je aan om kritisch naar de ingrediënten te kijken om het lichaam van je kleintje zo min mogelijk te belasten.

We vermijden zo veel mogelijk producten met synthetische stoffen zoals parabenen, parfum, aluminium en Nano-deeltjes. Inmiddels hebben we een fijne selectie van merken gemaakt met zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten.

Weleda

Weleda staat voor de natuur. Ze hebben een prachtige mission statement op hun website staan

‘De natuur, dat zijn wij. Soms zou je dat bijna vergeten. Hoe maakbaar wij en de wereld ook lijken te zijn, de natuur wint altijd. Zij weet wat we nodig hebben en brengt ons in balans. Hoe verder we van de natuur verwijderd raken, hoe verder we verwijderd raken van onszelf. Daarom is het de missie van Weleda om de natuur bij ons terug te brengen. Om producten te ontwikkelen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Met zorg voor zowel de buitenkant als de binnenkant.’

Weleda staat voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, voor biologische teelt, eerlijke handel en milieuvriendelijke productiemethoden. Ook zijn de producten van Weleda 100% dierproefvrij.

Naïf

Naïf is een relatief nieuw merk, opgericht door twee vaders die zochten naar een natuurlijk, kwalitatief en betrouwbaar verzorgingsproduct voor hun kleintje.

“No-nonsense skincare, dat is waar we voor staan…”

Huidverzorging zoals het bedoeld is. Alleen het allerbeste en meest logische. Daar houden wij van!

Naïf gebruikt uitsluitend milde, natuurlijke ingrediënten die je uit kunt spreken. Alle producten zijn vegan, animal-friendly, dermatologisch getest, hypoallergeen en PH-huidneutraal.

Lillydoo

Natuurlijk kun je ook wasbaar luieren. Heel veel duurzamer dan dat wordt het niet. Nu hebben wij daar persoonlijk geen ervaring mee, maar we denken er wel graag over na wat we nu aan die poezelige babybilletjes doen. Na een omzwerving zijn we terecht gekomen bij de luiers van Lillydoo. De luiers van Lillydoo zijn huidvriendelijk, stijlvol en comfortabel. Ze zijn vrij van schadelijke stoffen en van zachte materialen. Helaas zijn de luiers niet volledig biologisch afbreekbaar, maar dat weegt voor ons niet op tegen het comfort en gebruiksgemak van deze fijne luiers. Wellicht wagen we ons nog eens aan de wasbare luiers, maar voor wie dat niet ziet zitten zijn de luiers van Lillydoo een fijn alternatief.

Wat lillydoo uniek maakt is het superhandige luierabonnement. Je krijgt iedere maand een doos luiers en doekjes toegestuurd in de maat naar keuze. Ideaal!

Bambo Nature

De Bambo Nature luiers zijn ook een heel goed alternatief. Deze luiers zijn heel dun, absorberen goed en snel, hebben een goede pasvorm en zijn ook vrij van schadelijke stoffen. Bambo Nature heeft als enige luiermerk het milieukeurmerk Nordic Swan Ecolabel. Dat wil zeggen dat de milieuvriendelijkheid van dit luiermerk gegarandeerd is.

WaterWipes

Billendoekjes. Misschien wel het meest chemische product dat je voor je kleintje gebruikt. De reguliere dan. En dan te bedenken dat je die doekjes langs alle ‘open’ verbindingen met het lichaam haalt. Even een doekje langs het gezichtje, de handjes schoonmaken die ze vervolgens weer in hun mond stoppen. Brrrr. We durven wel te zeggen dat de reguliere billendoekjes de grootste veroorzaken van huidproblemen bij kleintjes zijn. WaterWipes zijn volledig vrij van chemicaliën en bestaat slechts uit twee ingrediënten. 99,9% gezuiverd water en een druppeltje fruitextract. De doekjes maken heel goed schoon en zijn erg fijn in gebruik. Door het ontbreken van conserveermiddelen zijn de doekjes na openen niet zo lang houdbaar. Maar wel lang genoeg om je pak gewoon op te kunnen maken. Uiteraard zijn wij ook op de hoogte van wasbare billendoekjes. Dit is nog veel duurzamer alternatief voor de weggooi doekjes, dat spreekt voor zich!

Dit zijn onze favoriete merken voor de kleintjes. We zijn benieuwd naar jouw favoriete merken en/of producten.

Vergelijkbare berichten