| | |

Intuïtie tijdens zwangerschap & geboorte

How to rock your birth you way!

Overgave en bewustzijn brengen in het overgangsritueel dat geboorte is (van vrouw naar moeder), zorgt dat jij diepere lagen in jezelf aan kwetsbaarheid en kracht ontdekt.
Jouw lichaam is in al die duizenden jaren geëvolueerd zodat geboorte efficiënt en soms zelfs met gemak
verloopt… In gang gezet en ondersteund door het samenspel van hormonen, die het beste en vrij
kunnen stromen als jij je veilig, geborgen en ontspannen voelt.
Met andere woorden, geboorte werkt het beste wanneer je uit je hoofd komt en vertrouwt op de intuïtieve wijsheid van jouw lichaam en haar vermogen om je kindje baby te baren.
Het opbouwen van dit vertrouwen kan tijd kosten. We worden vanuit de wereld om ons heen gebombardeerd met negatieve verhalen over ons lichaam, ons vermogen om te baren en geboorte
in het algemeen. Daarom is het zo belangrijk hier al vroeg mee aan de slag te gaan.

Moeder Natuur

Maar Moeder Natuur, zou Moeder Natuur niet zijn als ze niet iets “handigs” bedacht had om jou hierin te ondersteunen…
Wist je dat “mom brain” en vergeetachtigheid tijdens zwangerschap, vooral te wijten zijn aan hormonen en dat dit met een reden gebeurd?
Deze hormonen creëren zo een zeer intuïtieve manier van denken en zijn, die je afstemt op je lichaam. Zo ben je beter voorbereid op de uitdagingen van geboorte en het zorgen voor een newborn zonder te veel stress of angst.
Intuïtie wordt gedefinieerd als een direct weten, zonder dat je perse weet hoe, wat en waarom. Dit innerlijk weten bereik je doordat je ontspannen en open staat – in tegenstelling tot angsten of projecties, die worden geassocieerd met frustratie of irritatie.
Intuïtie is dan ook gekoppeld aan hersengolffrequentie:

In Bèta (van rationeel denken tot stress situatie) zijn je hersengolven snel en grillig.
In Alfa (zoals tijdens meditatie maar bijv. ook repeterende bewegingen tijdens sporten, schilderen enz.) vertragen je hersengolven, worden ze hoger in frequentie en meer synchroon met je omgeving.


♥ Je stemt je letterlijk af op “het grotere geheel” ♥

Waarom is het zo belangrijk om tijdens je zwangerschap in contact te komen met of je intuïtie te vergroten?
Ten eerste is het belangrijk om je bewust te zijn dat geboorte niet altijd precies zo gaat zoals je het hebt voorgesteld of gepland. En dat is helemaal niet erg. Als je in staat bent om de situatie in te gaan in contact met jouw intuïtie (met kennis over fysiologische geboorte) en zo wetende dat je de beste beslissing voor jou en je baby kunt nemen vanuit dat innerlijk weten, kan het zo’n verschil maken hoe je uiteindelijk terug kijkt op jouw geboorte ervaring.

Daarnaast helpt dit “moeder gevoel” je om te weten wat je baby nodig heeft en van je vraagt om zo in te kunnen spelen op die behoeften.
Want wanneer je dan na al die maanden eindelijk je baby in je armen hebt, worden al deze vaardigheden nog belangrijker bij het leren kennen van jouw kindje. Alles wat je tijdens je zwangerschap hebt geleerd zijn in feite tools voor het leven en zorgen dat jij vanuit jouw intuïtie en vol zelfvertrouwen jouw
keuzes als moeder kunt maken.
Maar hoe kom je nou in contact met jouw innerlijk weten?
En hoe weet je het verschil tussen jouw intuïtie en jouw ego?

Hoe klinkt jouw intuitie?

Wanneer je meer in contact met jouw intuïtie probeert te komen, kan het erg uitdagend zijn om allereerst te onderscheiden wat nu je intuïtie en je ego is.

Ons ego is eigenlijk ons beschermingsmechanisme, het wil ervoor zorgen dat wij ons comfortabel voelen, zonder risico en wil ons beschermen tegen het voelen van angst of schade.

Je intuïtie wordt geleid door je ziel en Hogere Zelf.
Je kunt je ziel voorstellen alsof deze in een doos zit (je lichaam!) Soms opent deze doos zich en hoor je je innerlijke wijsheid, intuïtie en begeleiding en andere keren sluit de doos zich weer af wanneer angst, onzekerheid, andere mensen willen behagen en twijfel in het spel komen en voert je ego dus de boventoon.

Om meer met je intuïtie in contact te komen, hierop te durven vertrouwen en zo jouw huidige verhaal te herschrijven en nieuwe, meer realistische en bekrachtigende, overtuigingen te vormen, moet je er ruimte voor creëren.
Je intuïtie is heel kracht maar zal niet kunnen bloeien en groeien als er niet genoeg ruimte is. Dus om ruimte te creëren, moeten je jouw leven herzien, genezen en alle dingen loslaten die je niet langer dienen, zodat je in staat bent om de dingen die je wel in jouw leven wilt naar je toe te trekken.

Wat neemt veel van deze ruimte in beslag?
Beperkende overtuigingen, gewoontes en gedragingen die jou belemmeren, giftige relaties, tegen je ware zelf ingaan, jezelf klein houden, eigenlijk alle dingen die ons ervan weerhouden om “aligned” te leven.
Om je te helpen bij de verschuiving van door angst geleid naar door liefde, je ziel, geleid en om gemakkelijker naar je intuïtie te luisteren, heb ik de afbeelding hieronder gemaakt.

De volgende keer dat je op het punt staat om uit je comfortzone te stappen, een beslissing te nemen of je waarheid te spreken, check dan in met je gedachten en gebruik dit eenvoudige hulpmiddel om te leren hoe je intuïtie klinkt.

Vergelijkbare berichten