Moeder natuurlijk logo

Kennis is macht

Een geboorte valt niet te plannen is het meeste gehoorde argument om geen geboorteplan te schrijven. Daar zijn we het mee eens. Een geboorte valt niet te plannen zoals een bruiloft bijvoorbeeld. Een geboorteplan is dan ook géén draaiboek, een geboorteplan is níet bedoeld om de geboorte tot in de puntjes te organiseren. Wat dat betreft is de term geboorteplan niet helemaal juist. Je kunt het misschien beter 'geboortewijzer' noemen of 'geboortevoorkeuren'. Wij zijn van mening dat het geboorteplan een fantastisch tool is om de geboorte voor te bereiden.

Door het schrijven van een geboorteplan maak je jezelf bewust van de mogelijke scenario's en de keuzes die daarbij horen. Je wordt je bewust van de opties en mogelijkheden en het helpt je goed inzichtelijk te krijgen welke voorkeuren je hebt. Daarnaast is het interessant om te onderzoeken waar je voorkeuren vandaan komen. Zijn dit geconditioneerde overtuigen door de verhalen van anderen of is het een vertaling van je eigen verlangen? Anyway, het schrijven van een geboorteplan helpt je enorm in het bewustwordingsproces rondom de geboorte. Het helpt je om bewust te worden van het natuurlijke geboorteproces, de mogelijke interventies en de daarbij behorende risico's, consequenties en alternatieven. Wanneer je verlangt naar een rustige geboorte, waar je met een glimlach op terugkijkt is het enorm belangrijk dat je je zodanig gaat voorbereiden dat je weet waar je het over hebt, zodat je grip kunt houden op de situatie, ongeacht de omstandigheden.

Grip op geboorte

Met onze online cursus Grip op geboorte nemen we je stap-voor-stap mee in het geboorteproces. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om bewuste, geïnformeerde keuzes te maken. Je leert hoe je jouw keuzes overzichtelijk vast kunt leggen in een document: Het geboorteplan.

Deze cursus is erop gericht om je te voorzien van alle informatie die nodig is om je eigen authentieke keuzes te maken, ongeacht de omstandigheden. Je bent in staat om in iedere situatie grip te houden en je authenticiteit te behouden met als doel een fijne, positieve geboorte ervaring. Als cursist van Baby's blauwdruk krijg je 12,50 euro korting met de code BABYSBLAUWDRUK op de cursus Grip op geboorte. Je kunt meteen starten.

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle interessante en waardevolle dingen die Moeder Natuurlijk doet en deelt.