Moeder natuurlijk logo

1.3 De zes thema's

De fysiologische oerbehoeften van je baby bestaan dus uit vier onderdelen. Voeding, veiligheid, warmte en geborgenheid. Wij hebben ervoor gekozen om onze informatie in zes thema’s op te delen. Deze zes thema’s vormen de kern van de fysieke en emotionele behoeften van een baby. Deze thema’s geven de houvast waar je naar zoekt.

Geboorte

We beginnen bij de geboorte. De geboorte van je kindje is het meest magische moment in je leven. Maar veel vrouwen kijken niet zo positief en voldaan terug op hun bevalling. Hoe kun je ervoor zorgen dat jij wèl met een dikke glimlach terug kunt kijken op de geboorte van je kleintje? Je kunt ervoor kiezen om deze module over te slaan als je al moeder bent, maar ook als je kleintje al geboren is valt er een heleboel te leren. Je kunt misschien niet kiezen hoe de bevalling verloopt, je kunt wel kiezen voor de manier hoe je daarmee omgaat.

Voeden

Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding voor je kleintje, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Wat moet je weten om je kleintje liefdevol te voeden, op een manier die bij jou past?

Slapen

Één van de meest besproken perikelen rondom ouderschap is het (door)slapen van je baby. Wat zijn reële verwachtingen over (door)slapen? Hoe kun je zorgen voor een optimale nachtrust voor zowel jezelf als je kleintje?

Hechting

De band tussen moeder en kind is onmiskenbaar. Een goede hechting is van levensbelang voor moeder én kind. Wat kan jij doen om je kleintje de allerbeste start in het sociale leven te geven?

Dragen

De basisbehoeften van een baby bestaan uit voeding, veiligheid, warmte en geborgenheid. Door je kleintje dicht bij je te dragen geef je gehoor aan een groot deel van de fysieke basisbehoeften van je kleintje. Hoe werkt dat dragen precies en waar moet je op letten?

Gezondheid

Veel gezondheidsproblemen bij baby’s zijn heel logisch te verklaren. Veel van die problemen zijn ook vrij eenvoudig op te lossen, als we de problemen vanuit de oer benaderen. Heb jij de problemen waar je met je kleintje tegenaan loopt al eens van een andere kant bekeken?

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle interessante en waardevolle dingen die Moeder Natuurlijk doet en deelt.