Moeder natuurlijk logo

ONLINE CURSUS BABY'S BLAUWDRUK

Welkom lieve mama!

Onze intentie met deze cursus is het delen van waardevolle informatie over het veilig en liefdevol opvoeden van je kleintje met respect voor zijn of haar natuurlijke oerbehoeften. Alle informatie die wij hier delen vindt zijn weg terug naar de natuurlijke oorsprong. Hoe heeft de natuur het biologisch en fysiologisch bedoeld. Wij geloven dat daar de oplossing ligt voor heel veel 'problemen', waar wij met onze westerse kindjes tegenaan lopen.

Wij geloven echt dat als jij als moeder echt begrijpt waarom je kleintje bepaald gedrag vertoont, of waarom dingen lopen zoals ze lopen, je heel goed in staat bent om keuzes te maken die in lijn zijn met je moedergevoel.

We hebben deze cursus niet geschreven om je te vertellen wat je moet doen of wat de beste oplossing is. We schrijven dit om je te vertellen waarom iets een oplossing zou kunnen zijn. Het is aan jou om te onderzoeken wat in jouw unieke situatie de best passende oplossing is. Als jij in staat bent je intuïtie te verbinden met de kennis die je hebt, weet je precies waarom je doet wat je doet en sta je daar 100% achter. Ontspannen én zelfverzekerd!

Module 1 | Fysiologische oerbehoeften

Waarom je kleintje doet wat-ie doet

Deze module is erop gericht om je uit te leggen hoe je kleintje vanuit de oer is geprogrammeerd. Na het doorlopen van deze module begrijp je welke overlevingsstrategie je baby inzet en welk gedrag daar uit voorkomt. Je leert begrijpen waarom je kleintje bepaald gedrag vertoont en wat hij van jou nodig heeft om zich veilig te kunnen ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf.

Module 2 | Geboorte

Voorbereiding op de mooiste ervaring van je leven

De geboorte is een zeer ingrijpende gebeurtenis in het leven van een vrouw, kind en vergeet de partner niet. Één op de drie vrouwen kijkt negatief terug op de geboorte van haar kleintje. Deze ervaring kan een enorme stempel op het moederschap zetten en zelfs op de rest van je leven. Met deze module willen we een stuk bewustwording creëren, zodat je in staat bent om de regie in eigen hand te houden. Ongeacht de situatie en omstandigheden, zodat jij straks wél terug kunt kijken op een fantastische geboorte ervaring.

Module 3 | Voeden

Liefdevol (op)voeden

In deze module vertellen we je alles wat je moet weten om je kleintje liefdevol te voeden. We gaan in dit programma niet al te diep in op de keuze tussen borst of kunstvoeding. Ons uitgangspunt is opvoeden zoals de natuur het bedoeld heeft en daarom kiezen wij ervoor om borstvoeding als de norm aan te houden. Mocht je, om wat voor reden dan ook, besluiten om toch kunstvoeding te gaan geven, besef je dan, dat je ook met de fles het natuurlijke ritme van je kindje kunt volgen. In deze module gaan we dieper in op de natuurlijke voedingsbehoefte van je kindje.

Module 4 | Slapen

Slapen als een baby...

Onze baby’s verblijven van nature dichtbij de moeder. Op of dichtbij de moeder is ook een hele logische plek om in slaap te vallen. Het is warm en veilig. Wij hebben onszelf wijsgemaakt dat onze kleintjes alleen in een eigen bedje moeten slapen. We maken ons zorgen of we ons kindje niet verwennen als we het bij ons laten slapen. En of het wel genoeg slaapt. In deze module gaan we dieper in op het natuurlijk slaapgedrag van je kleintje.

Module 5 | Hechting

Waarom liefde zo belangrijk is

Dicht bij de moeder krijgt een baby warmte, bescherming en voedsel en dat zorgt voor een optimale ontwikkeling van de hersenen. De huid van de moeder is voor de baby de natuurlijke omgeving en zowel lichamelijk als geestelijk de gezondste plek om te zijn. Baby's zijn volledig afhankelijk van hun ouders en hebben het simpelweg nodig dat er responsief op hun signalen gereageerd wordt om te overleven en zich emotioneel te ontwikkelen. Waarom hechting zo belangrijk is en wat je kleintje van jou nodig heeft leer je in deze module.

Module 6 | Dragen

Natuurlijk je kleintje dichtbij

Inmiddels weten we dat nabijheid één van de belangrijkste basisbehoeften van je baby is. Door je kleintje lekker bij je te dragen met behulp van een draagdoek of ergonomische draagzak kan je voldoen aan een aantal belangrijke basisbehoeften én je hebt je handen vrij voor andere dingen. Win-win! Maar wil je veilig en comfortabel dragen, dan komt daar best nog wat bij kijken. In deze module leggen we de logica van dragen uit, vertellen je de do's en dont's en helpen je bij het vinden van jouw ideale draagsysteem.

Gezondheid

Veilig en gezond opgroeien

Onze kleintjes zijn ons waardevolste “bezit” en we doen er alles aan om ze veilig en gezond te houden. Ziek zijn hoort een beetje bij de ontwikkeling, uiteindelijk helpt iedere ziekte je sterker maken. Maar in onze welvarende wereld hebben we ook te maken met veel voorkomende kwalen en ongemakken. Ongemakken met veelal een logische verklaring en nog een veel logischere oplossing, mits je van de gebaande paden durft af te wijken. In deze module geven we je mogelijke oorzaken en oplossingen voor veel voorkomende babykwaaltjes.

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle interessante en waardevolle dingen die Moeder Natuurlijk doet en deelt.