Moeder natuurlijk logo

WIE IS MOEDER NATUURLIJK?

Al een aantal jaar werkte ik als zwangerschaps-, Hatha en kinderyogajuf, toen ik na de geboorte van mijn kinderen merkte dat mijn passie het meest ligt bij aanstaande moeders en de kindjes in hun buik. Zelf heb ik 2 hele mooie en fijne thuisbevallingen mogen meemaken, waarvan de laatste een hands off badbevalling. Vooral deze laatste bevalling heeft mij zo bekrachtigd! Dat is mijn wens voor alle mama's.

Ik wil jullie inspireren om de behoefte van je kindje op een natuurlijke manier te benaderen. Zelf heb ik hier zoveel aan gehad toen mijn dochter geboren werd in 2014. Zij had veel moeite met landen en heeft de eerste maanden van haar leven zoveel gehuild en wilde niet van mijn zijde wijken. Als nieuwe moeder voelde ik mij zo machteloos en wanhopig dat mijn kleine meisje zoveel huilde en ik werd niet altijd gesteund in mijn keuzes door mijn omgeving. Toch voelde ik in heel mijn lijf dat dit de enige juiste keuzes waren, je kunt het eigenwijs noemen, ik noem het intuïtie.
Ik ging mij steeds meer verdiepen in de natuurlijke blauwdruk van baby's, wat baby's nodig hebben vanuit hun oerinstinct. Zoals je baby zoveel mogelijk bij je dragen, samen slapen, op verzoek voeden, ik merkte dat mijn dochter hier zo goed op reageerde. Het gaf ons rust en mij steeds meer zelfvertrouwen. Het verbaasde mij zo dat we deze informatie en adviezen niet op consultatiebureaus te horen kregen!


In 2019 leerde ik Anne en Anouk kennen en wij hebben zo'n anderhalf jaar heel fijn samengewerkt. Begin 2021 kreeg ik de fantastische kans om dit prachtige bedrijf, maar vooral de filosofie van Moeder Natuurlijk te mogen voortzetten.

Ouderschap vanuit je intuïtie.
Ouderschap vanuit je natuurlijke blauwdruk.
Ouderschap zoals de natuur het bedoeld heeft.

Een mooiere missie bestaat er voor mij niet!

handschrift-Kim.jpg#asset:2328

Kim1.jpg#asset:2245

IK BEN MOEDER

En ik geloof in de kracht van mijn eigen natuur

Ik ben ervan overtuigd dat we gelukkigere en gezondere kinderen zouden hebben als we veel meer uit zouden gaan van hoe de natuur het bedoeld heeft. Niet alleen onze kinderen worden daar beter van. Ook wij als moeder zullen op die manier veel meer ontspanning, zekerheid en geluk ervaren in het moederschap. Omdat ik daar in geloof wil ik zoveel mogelijk jonge en aanstaande moeders inspireren om naar hun eigen intuïtie te luisteren en in te spelen op de behoeftes van hun baby. Ik geloof namelijk dat daarin dé oplossing ligt voor heel veel problemen, die wij met onze westerse kindjes ervaren.

Door het verspreiden van mijn kennis en ervaring op het gebied van natuurlijk ouderschap wil ik jou als jonge of aanstaande moeder informeren over de keuzes die je hebt. Ik wil jou inspireren om je eigen gevoel te volgen en zelf na te denken wat goed is voor jouw situatie en jouw kindje. Dit vanuit de gedachte: Hoe de natuur het bedoeld zou hebben. Wat is biologisch en fysiologisch gezien de meest logische verklaring voor de problemen waar jij met je baby tegen aan loopt. En hoe los je die problemen op zonder de natuurlijke behoeftes van je baby te ondermijnen. Met als doel;

Ontspannen en zelfverzekerde moeders en baby's, die zich veilig en liefdevol kunnen ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf.

Samenwerken?

Omdat deze missie groots is, vind ik samenwerking heel belangrijk. Heel graag werk ik samen met zorgprofessionals in de geboortezorg zoals: verloskundigenpraktijken, doula’s, kraamzorgbureau’s, maar ook met lactatiekundigen en andere professionals, die zich grotendeels met zwangeren en jonge moeders bezig houden. Samenwerken kan op verschillende manieren.

Samenwerking

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle interessante en waardevolle dingen die Moeder Natuurlijk doet en deelt.