Moeder natuurlijk logo

Ken je eigen kernwaarden

Ieder mens beschikt over kernwaarden. Dat wat jíj belangrijk vindt in het leven. Als het goed is richt je jouw leven in rondom die kernwaarden. Ze vormen de fundatie van je bestaan. Ze zeggen iets over wie je werkelijk wil zijn. Ze geven je houvast bij het maken van moeilijke keuzes

Geluk Waarden

Als jouw leven, of jouw keuzes niet kloppen bij je kernwaarden voelt dat niet fijn. Het voelt onzeker, je voelt dat het niet klopt. Dat is je intuïtie die je probeert te vertellen dat je van je koers afwijkt. De alarmbellen van je navigatiesysteem gaan af, ‘probeer om te keren’. Als je niet weet wat je kernwaarden zijn kan dat ook heel verloren voelen. Je navigatie probeert steeds ad hoc de route te bepalen, zonder te weten wat de bestemming is. Heel irritant. Het bepalen van je kernwaarden helpt je om je navigatiesysteem in te stellen op de juiste bestemming. Het helpt je om de route te bepalen en het helpt om op koers te blijven.

‘Wat zijn jouw belangrijkste kernwaarden in het leven? En in het moederschap?’

Als je je kernwaarden goed helder hebt, helpt dat je bij het maken van je eigen keuzes. Keuzes die bij jou passen. Die voor jou persoonlijk goed voelen. De kans dat de meningen van anderen je weer onzeker maken wordt een stuk kleiner. Je wéét wat je belangrijk vindt en je weet wat goed voelt en wat niet. Zij baseren hun keuzes (als het goed is) op wat zij belangrijk vinden. Jij op wat jij belangrijk vindt. En dat hoeft niet met elkaar overeen te komen. Er is geen goed of fout. Iemand die het anders doet dan jij doet het niet beter of slechter. Ze doen het op hun manier en jij bent vrij om het op jouw manier te doen.

Heb je geen idee wat jouw kernwaarden zijn? We hebben een fijne oefening voor je om jouw persoonlijke kernwaarden te ontdekken.

Ontdek hier je persoonlijke kernwaarden

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle interessante en waardevolle dingen die Moeder Natuurlijk doet en deelt.