Moeder natuurlijk logo

DRAAGCONSULT

JE KLEINTJE VEILIG EN COMFORTABEL BIJ JE DRAGEN

Je hebt pas een kleintje, die het liefst de hele dag bij mama wil plakken. Natuurlijk vind je het heerlijk om lekker met je kleintje te kroelen, maar soms moet ook jij gewoon even naar de wc of een boterham smeren.

Je kleintje vindt het maar niks om op zijn rug gelegd te worden. Zodra je hem neer probeert te leggen gaat hij weer huilen. Je hebt het idee dat je kindje veel last heeft van darmkrampjes, of reflux, waardoor hij het liefst de hele dag rechtop gedragen wordt.

Natuurlijk wil je jouw kleintje niet laten huilen, maar soms vind je het ook gewoon zwaar om de hele dag met een baby op je arm rond te lopen. En dat snappen we maar al te goed.

WIJ KUNNEN JE HELPEN

Met een draagdoek kun je je kleintje, veilig en comfortabel bij je dragen. Je hebt je handen weer vrij en je kunt je kleintje toch voorzien in zijn eerste levensbehoeftes. Warmte, veiligheid en geborgenheid. Een draagdoek knopen kan nog een hele uitdaging zijn. In bijna ieder gezin met kleine kinderen is wel een draagdoek of draagzak in huis. Vaak wordt hij niet, of te weinig gebruikt. Zonde!

Het dragen van je kleintje heeft zo veel meerwaarde. Voor jezelf en voor je kindje. Het geeft jou een stukje vrijheid en onafhankelijkheid. Je komt makkelijker de deur uit en je hoeft minder rekening te houden met slaapjes. De meeste baby's slapen immers het beste in de draagdoek. Ook voor je baby heeft het zo veel te bieden. Dicht bij mama voelt je baby zich veilig en geborgen. Geliefd en warm. Naast voeding zijn dit dé belangrijkste basisbehoeften van een baby. Een baby die veel gedragen wordt huilt aanzienlijk minder.

I Os Upload Ma 2 Apr 2018 221138 2

Review Marite Barg

Mocht je nog net niet helemaal overtuigd zijn van het dragen van je kindje in een draagdoek, dan zorgt enthousiaste draagconsulente Anouk daar wel voor! Ze vertelt je over welke voordelen het dragen heeft en laat je zorgvuldig de verschillende draagdoeken en knopen zien, waarna je zelf aan de slag gaat. Ze let nadrukkelijk op jullie houding, zodat zowel je kindje als jij ergonomisch verantwoord erop uit kunnen gaan.

Ze laat je zien dat je de knoop vrij snel onder de knie hebt als je hem een paar keer hebt gedaan. Ook je man kan meedoen!

Aandachtig hebben mijn partner en ik geluisterd naar haar visie omtrent het moederschap en de uitleg waarom dragen zo fijn is (voor alle partijen). Je hebt niet alleen je kindje altijd lekker dichtbij, waardoor je hem of haar snel leert kennen, je hebt ook je handen vrij. Maar hoe fijn is het, dat je kindje jouw hartslag voelt, dichtbij je is, slokje melk tussendoor, tukkie doen, het kan allemaal.

Omdat Anouk met haar zakenpartner ook bezig is met allerlei interessante (online) cursussen, workshops etc. over moederschap, bruist ze van de informatie die (aankomende) moeders een handje kunnen helpen van het mooie moederen.

Een aanrader dus, want het was een hele fijne draagdoeksessie van een ontzettend leuke, inspirerende vrouw/moeder!

Dankjewel Anouk, tot gauw.

GECERTIFICEERD DIE TRAGESCHULE® DRAAGCONSULENT

Anne en Anouk zijn allebei Die Trageschule® geschoolde draagconsulenten. Anouk heeft als eerste draagconsulent in de regio in 2016 haar certificering behaald. Anne heeft in 2017 de gevorderde opleiding van die Trageschule afgerond. Beide zijn bevoegd tot het geven van individuele draagconsulten, workshops en voorlichting en beide beschikken over voldoende kennis, ervaring en vaardigheden om ook in bijzondere situaties tot een geschikte en veilige oplossing te komen.

DIE TRAGESCHULE®:

'Een draagconsult is geslaagd wanneer ouders zich zeker voelen in het hanteren van de hen aangeleerde techniek en zich in hun ouderschap aangemoedigd en gesterkt voelen.
Dat de draagconsulent de ouder begeleidt in het gemeenschappelijk doel: “Ouders dragen hun kinderen en geven ze houvast voor het leven!”

Middels de certificering getuig je van het hebben van een allround niveau als draagconsulent. De certificering kan voor zowel deelnemers als ouders worden gezien als het hoogst haalbare keurmerk voor een draagconsulent.'

footlogo.png#asset:1031

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle interessante en waardevolle dingen die Moeder Natuurlijk doet en deelt.