Moeder natuurlijk logo

ONLINE CURSUS GRIP OP GEBOORTE

Schrijf jouw ultieme geboorteplan en kijk met een glimlach terug op de geboorte van je kleintje

Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Gaat alles goed?

Wat goed dat je je hebt aangemeld voor onze online cursus. Tijdens de online cursus ‘Grip op geboorte’, leer je alles over het schrijven van jouw persoonlijke geboorteplan. Je krijgt inzicht in welke keuzes je hebt en hoe je keuzes kunt maken die het best bij jou en jouw situatie passen. Ook leer je hoe je toch de regie kunt houden als het anders loopt dan je graag had gewild.

Het uitgangspunt van deze training is bevallen vanuit je eigen kracht. Wij vrouwen zijn gemaakt om te baren. Ons lichaam is daar ook prima toe in staat. In veel gevallen zijn we echter vergeten naar ons lichaam te luisteren. We laten ons hoofd het werk doen in plaats van ons lichaam en gevoel. En dat maakt het hele geboorteproces een stuk ingewikkelder dan nodig.

Het gaat ons er niet om dat je helemaal natuurlijk bevalt, of dat er niet ingegrepen mag worden. Het gaat ons erom dat je weet dat je áltijd een keuze hebt, ook al lijkt dat niet zo. Dat je niet verrast wordt door handelingen en protocollen van je zorgverlener, maar dat je weet wat er gaat gebeuren en daarbij je eigen, weloverwogen keuzes kunt maken.

Hieronder vind je de verschillende modules uit de training. Je kunt de training helemaal op je eigen tempo doen. Heel veel succes met het schrijven van jouw ultieme geboorteplan!

Liefs, Anne & Anouk


Module 1

Droom de geboorte

Grip op geboorte module 1

Visualiseer jouw droombevalling. Alles wat je aandacht geeft groeit. Schrijf op hoe jij jouw droombevalling ziet. Hoe zou jij het allerliefst bevallen? Wat vind je spannend? Ben je ergens bang voor? Confronteer jezelf met die angsten en ruim ze uit de weg. Zorg dat er alleen ruimte is voor mooie dingen in je hoofd.

Module 2

Het geboortplan

Grip op geboorte module 2

Het schrijven van een geboorteplan is enorm waardevol als het gaat om bewustwording. Door het schrijven van een geboorteplan word je "gedwongen" om na te denken over bepaalde zaken rondom je bevalling. Eigenlijk gaat het nog niet eens zo zeer om het plan zelf, maar wel om het bewust worden van de keuzes waar je voor kunt komen te staan, inzicht hebben in de consequenties van die keuzes en welke alternatieven er zijn. Je hebt altijd een keuze.

Module 3

Waar bevallen

Grip op geboorte module 3

Waar wil je bevallen? Thuis of in het ziekenhuis? Dit is misschien wel de belangrijkste keuze die je moet maken als het gaat om je bevalling. Slechts 13% van alle vrouwen bevalt nog thuis. Is het dan niet slimmer om bij voorbaat al te kiezen voor een ziekenhuisbevalling als zo veel bevallingen daar toch al eindigen? Die keuze is aan jou. In deze module delen we feiten en cijfers over zowel thuis- als ziekenhuisbevallingen. Een geslaagde bevalling is van zoveel factoren afhankelijk. Je mindset is bepalend voor het verloop van je bevalling, zowel thuis als in het ziekenhuis.

Module 4

Begeleiding

Grip op geboorte module 4

In deze module gaan we nadenken over de randvoorwaarden van jouw droombevalling. Wat denk jij nodig te hebben om je volledig te kunnen ontspannen? Wat wil je wel en wat vooral níet om je heen. Schep de ideale omstandigheden om je 100% op de bevalling te kunnen richten.

Module 5

De geboorte

Grip op geboorte module 5

De geboorte zelf. Het meest intensieve gedeelte van de bevalling. Maar ook van deze training. In deze module gaan we aan de slag met drie onderwerpen:

  • Ontsluiting en vordering
  • Persen en geboorte
  • Pijnbestrijding

Module 6

Na de geboorte

Grip op geboorte Module 6

Gefeliciteerd! Je kleintje is geboren!

Negen maanden lang kende je baby niets anders dan de stabiele warmte, de gedempte geluiden en de duisternis van jouw warme moederlichaam. Nu is je kindje na een lange, heftige reis ineens in de “echte” wereld. Het is hier koud, het licht is fel en de geluiden zijn niet meer zacht en dof, maar scherp en indringend. Hoe wil je dat je kleintje zijn eerste momenten op aarde beleefd?

Module 7

Overige wensen

Grip op geboorte module 7

Vergeleken met de vorige module is dit een hele korte. Maar niet minder belangrijk. Iedere zwangere heeft ten slotte zo haar eigen wensen. We hebben je heel veel informatie gegeven. Alle cruciale zaken, die van invloed kunnen zijn, op het verloop van je bevalling hebben we besproken. Nu is het tijd om na te denken of er nog andere zaken zijn rondom de geboorte van je kleintje die je heel erg belangrijk vindt.

Module 8

Ultieme tips

Grip op geboorte module 8

Niet alleen het schrijven van een geboorteplan is belangrijk voor het verloop van je bevalling. Het grootste toverwoord blijft ontspanning. We geven je een paar belangrijke tips voor een ontspannen geboorte.

Module 9

Plan je coachingscall

Grip op geboorte module 9

Wij willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij straks met die glimlach terugkijkt op een mooie, zachte geboorte. Dat je echt een plan in handen hebt waar je 100% achter staat. En daarom helpen we je met alle liefde om 'de puntjes op de i' van jouw ultieme geboorteplan te zetten.

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle interessante en waardevolle dingen die Moeder Natuurlijk doet en deelt.