Moeder natuurlijk logo

GRIP OP GEBOORTE

Positieve Geboorte Ervaring

Hoera, je bent zwanger! Superleuk natuurlijk, maar ook super spannend. Je hebt 100.000 vragen die je gedachten beheersen. Je hebt eigenlijk geen idee wat je te wachten staat. Je weet dat die baby er ook weer een keer uit moet. En technisch gezien weet je ook wel hoe dat werkt. Je kijkt er alleen niet echt naar uit. Hoe gaat zo’n bevalling? Welke keuzes heb ik? Wat wil ik wel en wat wil ik niet? Hoe zou ik het allerliefste willen bevallen? Wat nou als het niet gaat zoals ik zou willen? Of als het niet gaat zoals het zou moeten? Wat dan?

Eén op de drie vrouwen kijkt negatief terug op haar bevalling

Een schokkend aantal vinden wij. Zeker omdat de geboorte van je kindje één van de mooiste momenten van je leven zou moeten zijn. Iedere vrouw is gemaakt om te baren. Al duizenden jaren doen we niet anders. Het lijkt tegenwoordig een vrijwel onmogelijke opgave om je baby op een natuurlijke manier geboren te laten worden. Als je zwanger bent, vliegen de horrorverhalen van gecompliceerde bevallingen je om de oren. Niet zo gek als je bedenkt dat één op de drie mama’s terug kijkt op haar bevalling als een nare of zelfs traumatische ervaring.

De geboorte van je kindje is het meest magische moment in je leven

Het geven van leven is prachtig! Veel vrouwen kijken dus niet zo positief en voldaan terug op hun bevalling. Hoe kan jij ervoor zorgen dat jij wel terug kunt kijken naar je bevalling als een van de mooiste momenten in je leven?

De meeste geboortetrauma’s komen voort uit een gebrek aan informatie. Vrouwen die het gevoel hebben dat de bevalling hen is overkomen. Niet wisten wat hen te wachten stond. Niet wisten dat er beslissingen genomen moesten worden, laat staan dat ze wisten dat ze zèlf een keuze hadden.

Voorkom geboortetrauma, houdt grip op geboorte

Wij gunnen het iedere moeder, om terug te kijken naar de geboorte van je kind, als de mooiste dag van je leven. In samenwerking met verschillende zorgverleners in de geboortezorg hebben we een methode ontwikkeld, die ervoor zorgt dat ook jij dit kunt ervaren. Een methode die helpt bij het maken van bewuste keuzes, ondanks de situatie. Jouw keuzes.

Gog Logo Compleet Big


Met deze laagdrempelige online cursus ‘Grip op geboorte’ nemen we je stap voor stap mee in het geboorteproces. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om bewuste, geïnformeerde keuzes te kunnen maken. We leren je hoe je deze keuzes kunt vastleggen in een waardevol document: Het geboorteplan. En we leren je hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw wensen gehoord worden. Zodat je grip houdt op de situatie en jij straks voldaan, trots en positief kunt terugkijken op de geboorte van je kleintje.

Schrijf jouw ultieme geboorteplan

Met onze online cursus ‘Grip op geboorte’ heb je een goede basis voor de volledige voorbereiding op de geboorte van je kleintje. We geven je:

 • Inzicht in jouw persoonlijke angsten en alle informatie die je nodig hebt om deze angsten weg te nemen;
 • Alle informatie die je nodig hebt om weloverwogen keuzes te maken;
 • De tools om deze duidelijk vast te leggen in een waardevol geboorteplan;
 • Tips om te zorgen dat de wensen uit je plan zo veel mogelijk worden nageleefd;
 • Alles wat je moet weten om de regie te behouden, óók als het anders loopt;
 • Tips om je bevalling zo ontspannen mogelijk te ervaren;
 • Online ondersteuning om ‘de puntjes op de i’ van jouw persoonlijke geboorteplan te zetten;
 • Geboorteplan template die je na deze training helemaal naar jouw wens kunt invullen;


Aan het eind van deze cursus heb je een volledig geboorteplan waarmee jij grip kunt houden op de geboorte van je kleintje zodat je met een glimlach kunt terugkijken op een fijne, positieve geboorte ervaring


Een geboorteplan dat duidelijk vertelt wat jij wél en níet wil. We geven je veel waardevolle informatie, waarmee jij bewuste, geïnformeerde keuzes kunt maken. Keuzes, waarvan je zelf (misschien?) nog niet weet dat je ze kunt maken. Hiermee voorkom je dat je voor verrassingen staat tijdens de geboorte van jouw kleintje en jij de regie houdt.

Het is jouw bevalling, jíj hebt de regie

Het gaat er niet om dat je helemaal natuurlijk bevalt. Het gaat er niet om dat er niet ingegrepen mag worden. Het gaat er niet om dat je per se thuis moet bevallen. Het gaat erom, dat je bewuste keuzes maakt. Dat je weet dat je altijd een keuze hebt. En misschien nog wel het aller belangrijkst, het gaat erom dat je gehoord wordt. Dat je een stem hebt. Dat jíj de regie hebt over jouw bevalling. Grip Op Geboorte.

Bewuste Keuzes

​Het schrijven van een geboorteplan helpt je om:

 • Je bewust te worden van je angsten en belemmerende overtuigingen rondom de bevalling
 • Je diepe wensen en verlangens rondom de geboorte inzichtelijk te maken
 • Met gerichte informatie je angsten weg te nemen en je wensen mogelijk te maken
 • Bewust te worden van het natuurlijke geboorteproces
 • Te voorkomen dat je verrast wordt door handelingen en protocollen van je zorgverlener
 • Bewust te worden van de risico’s en consequenties van bepaalde ingrepen en protocollen
 • Bewust te worden van de risico’s en consequenties van (vermoedelijke) complicaties
 • Bewust te worden van de keuzes die je kunt maken wanneer er sprake is van (vermoedelijke) complicaties
 • Bewuste keuzes te kunnen maken voor en tijdens de bevalling
 • Te voorkomen dat je het gevoel krijgt dat de bevalling je is overkomen
 • Te voorkomen dat er ingrepen plaatsvinden die tegen jouw wensen en integriteit ingaan
 • Ervoor te zorgen dat je grip houdt op de geboorte
 • De ideale omstandigheden te creëren voor een ontspannen geboorte
 • Met een glimlach terug te kijken op de geboorte van je kleintje
 • De geboorte als een prachtige gebeurtenis te ervaren waar je met een glimlach op terugkijkt;
 • De voorwaarden te creëren om jezelf de allerbeste start als moeder te geven;
 • Je kleintje de allerbeste omstandigheden te bieden om veilig en gezond ter wereld te komen;
 • Je kleintje de beste basis te geven om zich veilig en liefdevol te kunnen ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf;
 • Spoedig te herstellen, zowel fysiek als emotioneel; Jou te sterken in je rol als moeder en te leren vertrouwen op je oermoedergevoel, zodat je ontspannen en zelfverzekerd in het ouderschap kunt staan.

Julia Edenburg

Aan de hand van het 'Grip op geboorte' Geboorteplan en het E-book heb ik voor mijn derde kindje een geboorteplan geschreven. Ik had ook al een plan geschreven voor de tweede, maar ik merkte tijdens het schrijven van dit geboorteplan dat er meer keuzes gemaakt kunnen worden dan die door de reguliere zorg geboden worden. Door het 'Grip op geboorte' Geboorteplan werd mij duidelijk dat ik niet perse de gebaande wegen hoefde te volgen maar dat ik zelf een duidelijke keuze had in de manier waarop de bevalling zou verlopen en de stappen die genomen kunnen worden.

Uiteindelijk is een geboorte niet van tevoren te plannen, ook deze derde verliep weer anders dan ik had bedacht. Maar doordat ik van tevoren wist wat ik wel en niet wilde, en dit ook duidelijk door middel van het geboorteplan kon overleggen met mijn verloskundige, voelde ik mij steviger staan in mijn keuzes en had ik het idee dat ik meer de regie in handen had. Ik ben trots op mijn bevalling, ook al verliep deze anders dan ik in mijn hoofd had. Ik voelde me sterk en leidend, in plaats van overvallen en volgend. En ik denk dat een goed doordacht geboorteplan hieraan heeft meegeholpen.

Julia

Veelgestelde vragen:

Wat kan ik verwachten?

Aan de hand van een geboorteplan gaan we je alles leren wat je moet weten en nodig hebt om weloverwogen keuzes te kunnen maken en vast te leggen. Je kunt deze modules helemaal volgen in je eigen tempo. Als je klaar bent met de training heb je een ingevuld geboorteplan dat jou gaat helpen om grip te houden op de geboorte van je kleintje.

Ik wil niet thuis bevallen, is het dan wel voor mij?

Een fijne geboorte is niet afhankelijk van de locatie waar je bevalt. Het is vooral belangrijk dat jij je veilig voelt, zodat je optimaal kunt ontspannen. Als jij je keuze al helemaal hebt gemaakt en niet wil lezen over de voor- en nadelen van thuis- en ziekenhuisbevallingen, dan kun je deze module overslaan. Ons programma is zo onafhankelijk mogelijk opgesteld. Wij geven je alle informatie, maar uiteindelijk maak je je eigen keuzes.

Ik ben al bijna uitgerekend, heeft het dan nog zin om mij aan te melden?

Jazeker, De training is zo ingericht dat je in principe binnen een week je volledige geboorteplan geschreven kunt hebben. Je hebt misschien iets minder tijd om over bepaalde zaken na te denken, maar omdat we alle informatie zo kant en klaar mogelijk hebben opgesteld, kost het je niet zo veel tijd om je goed te informeren. Neem wel nog even de tijd op je plan met je zorgverlener door te spreken.

Wat als ik nog meer vragen heb?

Je hebt recht op een gratis coachingscall. Tijdens dit gesprek zetten we de puntjes op de i van jouw geboorteplan. Mocht je meer behoefte hebben aan persoonlijk contact dan mag je altijd vrijblijvend contact opnemen.

Banner Doe Wat Je Weet

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle interessante en waardevolle dingen die Moeder Natuurlijk doet en deelt.