Moeder natuurlijk logo

GRATIS E-BOOK GRIP OP GEBOORTE

Hoe schrijf je een geboorteplan?

Steeds meer zorgverleners sturen aan op het opstellen van een geboorteplan. Een goede zaak vinden wij, want in het geboorteplan kan je jouw persoonlijke wensen en verwachtingen rondom de geboorte van je kindje vastleggen. Maar wat zet je nu precies in zo’n geboorteplan? Welke keuzes heb je eigenlijk als het gaat om jouw bevalling? En hoe zorg je dat je geboorteplan ook wordt nageleefd?

Eigenlijk heb je heel veel keuzes als het gaat om je bevalling. Het is jouw bevalling en jij hebt de regie. Het is belangrijk om te weten welke keuzes je allemaal hebt. Meestal krijg je voor je bevalling voorlichting van je verloskundige. Hierbij wordt verteld hoe een bevalling normaal gesproken in zijn werk gaat. In het algemeen wordt er tijdens deze voorlichting niet heel uitgebreid ingegaan op welke keuzes je allemaal hebt rondom je bevalling. Toch zijn dit keuzes die veel vrouwen achteraf gezien heel graag van tevoren hadden willen maken. Of er op zijn minst van op de hoogte hadden willen zijn dat ze überhaupt een keuze hadden.

Grip Op Geboorte Voorblad

In dit gratis E-book krijg je zes super waardevolle tips om jouw ultieme geboorteplan te schrijven

Het schrijven van een geboorteplan helpt je om bewust te worden van de zaken die je te wachten staan rondom de geboorte van je kleintje. En welke keuzes je daarin kunt maken. Door je op deze manier voor te bereiden voorkom je onaangename verrassingen tijdens de geboorte. Je houdt grip op de situatie, doordat je bewust (weloverwogen) beslissingen kunt nemen en dat is alles bepalend voor de manier waarop jij straks terug kijkt op de geboorte van je kleintje.

Het gaat er niet om dat je helemaal natuurlijk bevalt. Het gaat er niet om dat er niet ingegrepen mag worden. Het gaat er niet om dat je per se thuis moet bevallen. Het gaat erom, dat je bewuste keuzes maakt. Dat je weet dat je altijd een keuze hebt. En misschien nog wel het aller belangrijkst, het gaat erom dat je gehoord wordt. Dat je een stem hebt. Dat jíj de regie hebt over jouw bevalling. Grip Op Geboorte.

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle interessante en waardevolle dingen die Moeder Natuurlijk doet en deelt.