Moeder natuurlijk logo

De week van het jonge kind

In de week van 8 tot 12 april is het de week van het jonge kind. De week van het jonge kind is voor iedereen die betrokken is bij de opvoeding, ontwikkeling, verzorging en begeleiding van het jonge kind. De bedoeling van deze week is om aandacht te vragen voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind. Dit sluit natuurlijk heel goed aan bij onze missie.

Dsc 0364

‘Moeders en aanstaande moeders inspireren hun moedergevoel te volgen door ze te informeren over de natuurlijke behoeften van hun baby zodat ze veilig en liefdevol kunnen opgroeien tot de beste versie van zichzelf’.

Tijdens deze week van het jonge kind willen we bewustwording creëren voor de manier waarop jouw eigen houding en levensvisie van invloed is op de ontwikkeling van je kind. Jij bent het grote voorbeeld voor je kleintje. De manier waarop jij met omstandigheden omgaat, de manier waarop jij reageert op hem en op anderen, de manier waarop jij in het leven staat is de manier de je kindje zichzelf ook aan zal leren. Een mooi moment om eens stil te staan bij waarom je doet wat je doet en of dat ook is wat je je kleintje mee wil geven. Als je iets anders voor je kleintje wenst is dit het moment om zelf te veranderen. Het heeft geen zin om iets anders tegen je kleintje te zeggen dan je zelf doet. Kinderen horen je woorden niet, ze horen alleen wat je laat zien.

Ze doen wat je doet, niet wat je zegt.

Veilig en liefdevol opvoeden begint bij jezelf. Bij het gezin. De omstandigheden. De opvattingen en denkwijzen van de ouders. Een ontspannen en zelfverzekerde moeder geeft haar kindje rust en zelfvertrouwen mee. Een gestreste en onzekere moeder geeft haar kindje spanning en onzekerheid mee. Om je kindje veilig en liefdevol op te laten groeien is selfcare misschien wel het allerbelangrijkst. Als je zelf goed in je vel zit breng je dat ook over op je kleintje. Andersom idem dito.

Maar één jeugd

Je hebt maar één kans om je kleintje een onvergetelijke jeugd te geven. Hoe je kleintje straks terugkijkt op zijn of haar jeugd is niet afhankelijk van de omstandigheden, maar afhankelijk van welk voorbeeld hij heeft gehad bij het omgaan mét die omstandigheden. Wil jij dat je kleintje terugkijkt op een jeugd waarin zijn moeder vooral oog had voor haar telefoon en hij op jonge leeftijd al zijn eigen boontjes moest doppen, of wil je dat je kleintje terugkijkt op een jeugd waarbij zijn moeder aanwezig en betrokken was en samen met hem de nieuwe wereld ontdekte? Wil je dat je kleintje terugkijkt op een jeugd waarin stress en haast de boventoon voerde of wil je dat hij terugkijkt op een rustige en liefdevolle tijd? It’s up to you. Nu is het moment om die jeugd vorm te geven.

Je kunt je hier aanmelden om deze week vijf waardevolle tips in je inbox te ontvangen om meer ontspanning en zelfvertrouwen te vinden in het moederschap zodat je de omstandigheden kunt creëren om je kindje veilig en liefdevol te kunnen laten ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf.

Welke toekomst creëer jij voor je kleintje?

Meer blogs

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle interessante en waardevolle dingen die Moeder Natuurlijk doet en deelt.