Moeder natuurlijk logo

Het perfecte nekrolletje in een geweven draagdoek

Bij het veilig en comfortabel bij je dragen van je kleintje is goede nekondersteuning heel belangrijk. Niet alleen voor de newborns die hun eigen hoofdje nog niet rechtop kunnen houden, maar ook voor oudere kindjes blijft goede nekondersteuning belangrijk. Daarnaast is het ook essentieel voor het comfort van je kleintje om goed in het nekje te worden ondersteund.

Img 2740

Een draagdoek of ergonomische draagzak ondersteunt tot aan het nekje. De nekondersteuning zorgt ervoor dat het hoofdje niet naar achteren valt en ondersteunt de optimale natuurlijke houding van je kleintje. Het is dan ook wel belangrijk dat de nekondersteuning goed is. Maar wat is goed? Dat is best lastig uit te leggen. Sommige draagzakken zijn voorzien van optimale nekondersteuning, mits de drager juist wordt gebruikt. Andere dragers hebben minder ideale nekondersteuning waarbij je dus zelf creatief aan de slag “moet” om wel in de juiste nekondersteuning te kunnen voorzien.

Bij een geweven draagdoek raden we altijd aan om gebruik te maken van een nekrolletje. Daarvoor gebruiken we een spuugdoekje, dat we oprollen en in de doek vouwen. Een rolletje mag niet te dik zijn, maar ook niet te dun. Hij mag niet te hoog zitten, maar ook niet te laag. Niet te strak, maar ook zeker niet te los…

Ergonomie

Nog even terug naar wat nu precies ‘ergonomisch’ is. ‘Ergonomie houdt in dat het product de veiligheid, gezondheid, comfort en doeltreffend functioneren van de mens bevorderd.’ Ergonomisch dragen betekent dat de manier waarop je draagt de natuurlijke houding van de baby respecteert en de ontwikkeling van je kindje bevordert.

Oke, het is dus belangrijk dat de drager en de daarbij behorende nekondersteuning de natuurlijke houding van de baby respecteert. Dat wil zeggen. Een nekrolletje ondersteunt de natuurlijke houding. Het is dus belangrijk dat het nekrolletje (of de ondersteuning in de draagzak) geen druk op het achterhoofdje of op de schoudertjes geeft waardoor je kleintje in een andere houding dan de optimale M-houding wordt geforceerd. Vandaar, niet te dik, niet te dun, niet te hoog, niet te laag, niet te strak en niet te los.

7038Ce53 8758 44Ee A90B C6132441787C

Het oog wil ook wat

Maar wat gebruik je nou als nekrolletje. Het ene spuugdoekje is het andere niet. En soms zien we zelfs hele hydrofieldoeken in een draagdoek worden gerold ter ondersteuning. In onze ogen is dat niet optimaal, omdat de kans groot is dat het druk geeft op plaatsen waar je dat in ergonomisch opzicht liever niet wil.

En iets anders dat ons soms ontzettend stoort, de meeste spuugdoekjes zijn wit en de meeste draagdoeken zijn dat niet. Hoeveel mooie foto’s wij hebben van onze kleintjes keurig geknoopt in een van onze mooiste doeken, maar waar dan zo’n lelijk wit nekrolletje onderuit piept. Vreselijk! Eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat. Maar niet ten koste van het comfort en veiligheid van ons kleintje natuurlijk.

Het perfecte nekrolletje

Daar hebben we nu iets op bedacht. Redelijk geniaal vinden we zelf. We hebben ons eigen optimale nekrolletje ontworpen. Een rolletje van hydrofiel stof gevuld met het zachtste schapenwol. De ideale dikte en lengte én in donker en lichtgrijs, zodat hij minder opvalt als hij stiekem toch uit je doek piept. De kans dat dat gebeurt is overigens heel klein vanwege de ideale pasvorm, maar als we dan toch een optimaal product aan het ontwerpen zijn, dan ook maar meteen in een mooie kleur toch? De nekrolletjes zijn ook zeker in andere kleuren te krijgen.

Op dit moment hebben we een aantal prototypes liggen, maar binnenkort start de productie.

De nekrolletjes komen voor €15,- in de webshop en zullen half december beschikbaar zijn. Je kunt nu alvast een pre-order doen met €2,50 korting.

De prototypes shop je nu voor maar € 10,-. Wees er snel bij, want er zijn er maar een paar.

Img 8593

Meer blogs

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle interessante en waardevolle dingen die Moeder Natuurlijk doet en deelt.