Moeder natuurlijk logo

Kunstwerkjes maken van afval met Re-Cycle-Me

Onze meiden zijn allemaal fanatieke knutselaars. Hier hebben we een kast vol knutselspullen en alles moet bewaard worden omdat ze overal wel iets in zien wat ze ervan kunnen maken. Zo krijg je strafpunten als je een wc- of keukenrol weggooit en eigenlijk moet van elke schoenendoos wel een kijkdoos worden gemaakt.

Img 7701

We waren dan ook meteen enthousiast toen we door Re-Cycle-Me werden benaderd om hun knutselpakketten uit te proberen. Dat hoef je hier geen twee keer te vragen. Jammer was wel dat ik net, in het diepste geheim alle overtollige wc-rolletjes had weggekieperd, omdat we naar mijn idee wel genoeg vosjes en uiltjes hadden, dus het was even zoeken naar de benodigde materialen. Maar over het algemeen heb je alle benodigdheden heel snel bij elkaar gespaard.

Over re-cycle-me

Re-Cycle-Me streeft naar een wereld waarin kinderen en hun ouders zich meer bewust worden van de hoeveelheid afval die we produceren. Een wereld waarin kinderen helpen dit afval te reduceren door te recyclen.

Met de knutselpakketten van re-cycle-me kunnen kinderen zelf speelgoed maken van lege verpakkingen. De pakketten zijn voorzien van alle benodigde materialen, behalve dus de lege verpakkingen.

Img 7627 Edited

Aan de slag

Wij gingen aan de slag met de dierentuinbox. We hadden geen leeg melkpak beschikbaar en om nu een vol pak door de gootsteen te spoelen om een verpakking te kunnen recyclen leek ons niet zo duurzaam. Dus hielden we het bij de dieren.

De pakketten zijn geschikt vanaf 4 jaar, maar we hebben gemerkt dat onze meiden van vier toch nog wel heel veel hulp nodig hadden bij vrijwel iedere stap. Je begint met het uitknippen van de malletjes, dan trek je die over op de foam en daarna kan je het figuurtje uit de foam knippen. Ook het plakken van de foam op de wc-rolletjes was voor de kleintjes best een uitdaging. De gewone knutsellijm pakte niet echt lekker en ze moesten de foam lang op zijn plek houden voordat het een beetje fatsoenlijk vast zat. Duuuuuurt lang als je vier bent! Onze oudste daarentegen hebben zich heerlijk vermaakt met het pakket. Die kunnen alles grotendeels zelf en hebben iets meer geduld. Zij hebben toch mooie kunstwerkjes weten te maken.

Voor de kleine knutselfanaten onder ons zijn deze pakketten echt een aanrader. Je hoeft zelf geen kasten vol met materiaal te hebben om iets leuks te kunnen maken. Als je even bewust nadenkt bij de lege verpakkingen die je in je hand hebt, ligt er een wereld vol knutselmogelijkheden aan je voeten. Je kleintje hoeft zich écht niet meer te vervelen. Er zijn meer dan 40 boxen. Simpele basisboxen, maar ook complete themadozen voor de leukste prinsessen of piratenfeestjes.

Img 7716

Tip voor de sint!

De Re-Cycle-Me boxen zijn ook heel leuk voor de sint om weg te geven. De boxen zijn al verkrijgbaar vanaf €2,50, dus ideale schoencadeautjes! Maar de grotere pakketten zijn ook erg leuk om in de zak van sinterklaas te stoppen. Dat is een goed idee om een aantal redenen.

1. Je geeft je geld niet uit aan goedkope chinese rommel waar ze na een dag op uitgekeken zijn of kapot is.

2. Je brengt je kind meteen iets bij over duurzaamheid en het belang van recyclen.

3. De creativiteit van je kleintje wordt gestimuleerd.

4. Het reduceert de schermtijd van je kind.

5. Het stimuleert de motorieke vaardigheden.

6. Je wordt zelf ook iets bewuster van de hoeveelheid afval die in ons huishouden circuleert.

7. Je plant een zaadje voor een schonere wereld.

​Give-Away

Wij mogen een Re-Cycle-Me knutselpakket weg gaan geven onder onze lezers. En hoe leuk is het om dat namens de sint te doen! Je vindt de give-away hier op ons instagram account. Het enige wat je hoeft te doen is ons in de reacties te laten weten welk pakket jij zou willen ontvangen en met wie jij gaat knutselen :) En natuurlijk vinden we het ook heel leuk als je ons volgt op instagram. We doen daar namelijk nog veel meer leuke en inspirerende dingen dan alleen knutselen.

Img 7667 Edited

Meer blogs

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle interessante en waardevolle dingen die Moeder Natuurlijk doet en deelt.