Moeder natuurlijk logo

WAAROM WIJ FAN ZIJN VAN DE NIEUWE DRAAGZAK VAN PURE BABY LOVE

Wij wisten het al even, maar we hebben lang onze mond moeten houden. Dat was niet makkelijk, want we waren meteen al heel enthousiast. Waar hebben we het over? Over de gloednieuwe ergonomische draagzak van Pure Baby Love. Dat knuffelzachte draagdoekenmerk heeft nu haar eigen draagzak op de markt gebracht. Heb je het al gemerkt? Wij zijn fan!

Een paar maanden geleden kregen we de grote eer om het prototype te testen. Meteen al hadden we door dat dit echt een ander product is. Wij hebben echt al héél véél draagzakken geprobeerd ;). Uiteindelijk hebben maar een aantal draagzakken het blijvend gered in ons assortiment. Dit zijn de dragers waar wij echt 100% achter staan. Deze PBL komt daar absoluut bij.

4E50023A Bc5E 4D5B 9A68 61191C64Eada

Over de draagzak

De Pure Baby Love draagzak is een ergonomische draagzak. Dat betekent dat de draagzak je baby optimaal ondersteunt in zijn of haar natuurlijke houding. De heerlijk zachte vulling in de knieholtes zorgt ervoor, dat je kindje optimaal en comfortabel van knie-tot-knie wordt ondersteund. Met het slaapkapje kan je een heerlijk nekrolletje maken, waarmee je jouw kleintje optimale nekondersteuning biedt. Door de superzachte draagdoekenstof kan je kindje de optimale bolling van de rug behouden. De draagzak is heerlijk zacht en luchtig, zoals we ook van de draagdoeken van Pure Baby Love gewend zijn.

De draagzak is op alle punten verstelbaar. Hierdoor kun je het rugpand versmallen en verkorten. Hierdoor heb je lang plezier van de draagzak en blijft deze jouw kindje volledig ondersteunen.  De draagzak heeft een ideale pasvorm voor kindjes met kledingmaat 50/56 tot kledingmaat 86/92.

De pasvorm is niet alleen optimaal te verstellen voor het kindje, maar ook voor degene die draagt, Door de extra lange straps is deze draagzak ook heel fijn te gebruiken voor personen met een maatje meer. Óók met een maatje minder is hij perfect af te stellen. Wat ons betreft is dit echt de meest unieke eigenschap van deze drager. Hij is echt voor íedereen goed aan te passen.

De PBL draagzak is gekeurd volgens de PD CEN/TR 16512:2015 normen. Dit is een zeer uitgebreide veiligheidstest. Hieruit is gebleken dat de draagzak belastbaar is tot 20 kg, geen schadelijke stoffen bevat, geen onveilige sluitingen of clips bevat en de stof brandvertragend werkt.

De draagzak is geschikt als buikdrager en rugdrager. Rugdragen wordt pas geadviseerd vanaf het moment dat jouw kindje zelfstandig van lig naar zit kan komen en stabiel kan zitten.

29103385 829182490624263 7293584333875445760 N

Onze ervaring

Aan het printje moeten we een beetje wennen ;) We zijn juist zo gek op de mooie, zachte, effen kleuren van de Pure Baby Love draagdoeken en wat ons betreft zou dat ook echt een aanvulling zijn op het draagzakken aanbod. Dat is waar Pure Baby Love zich mee onderscheidt van alle andere draagdoekenmerken (naast de unieke zachtheid) en een mooie, fijne draagzak in lieve, zachte kleuren zou echt een aanvulling zijn. Tip voor de toekomst ;) Inmiddels weten we dat dat onwijs persoonlijk is en het verder helemaal niets zegt over de kwaliteit van de drager.

Bevestiging schouderbanden
Zoals gezegd hebben wij de draagzak als prototype kunnen testen. We waren direct gecharmeerd van de vele verstelmogelijkheden. Het systeem is vergelijkbaar met de Kokadi Flip, maar nóg beter af te stellen voor een optimale pasvorm. Een dingetje waar wij vaak tegenaan lopen met draagzakken is dat de schouderbanden bevestigd worden halverwege het rugpand. Op zich geen punt, maar bij verkeerd gebruik trek je het ruggetje van de baby snel hol en kan het kindje, ondanks een zacht rugpand niet zijn optimale natuurlijke houding aannemen. Wij vinden het dus erg fijn dat de bevestiging voor de schouderbanden bij de heupband zit. Dit voorkomt overigens ook dat de schouderbanden gaan snijden onder de oksel, zoals vaak bij rondborstige dames of personen met een maatje meer het geval is.

Gevulde knie ondersteuning
We zijn ook erg te spreken over de gevulde knie ondersteuning. Bij een aantal draagzakken merken we dat de knieholtes van een baby als ze net uit een drager komen wat rood kunnen zijn. Geen ramp, je hebt zelf ook wel eens een rode plek van een strak zittend kledingstuk zonder dat je daar last van hebt. Pure Baby Love heeft dit mooi opgelost met extra vulling in de knieholtes. Deze vulling is heerlijk zacht en daardoor extra comfortabel voor je kleintje. Hierdoor kunnen vrijwel geen drukpunten ontstaan.

Verstelbaar in breedte en hoogte
De PBL draagzak is zowel in breedte als in hoogte verstelbaar. Dat maakt ook dat deze drager écht geschikt is van newborn tot peuter. Veel merken claimen dit wel, maar in de praktijk blijkt vaak toch anders. Voor kleine baby’s toch echt nog te groot en voor flinke peuters echt  niet meer de optimale ondersteuning. Het is vooral fijn dat de drager zo goed in hoogte is te verstellen, wat grootste probleem is bij de meeste verstelbare dragers. Tijdens de fotoshoot hadden we een baby van drie maanden met maat 56/62 en een baby van (bijna) een jaar (68/74) en beide kindjes worden perfect ondersteund.

Ook goed verstelbaar voor ouders
We zeiden het hierboven al. Eén van de echt unieke eigenschappen van deze drager is dat hij voor iedereen passend te maken is. Tijdens onze consulten merken we dat bepaalde type dragers beter passen bij bepaalde posturen. Bij personen met een maatje minder zijn Fidella en Kokadi vaak de grote winnaars, maar met een maatje meer is dat vaker de Tula. Deze drager van PBL is goed en comfortabel passend te maken voor zowel mensen met een maatje minder als mensen met een maatje meer en alles wat daartussen zit. Ons advies is eigenlijk altijd “passen” als men ons vraag welke drager voor hen het meest geschikt is. Met deze drager zouden we het wel aandurven om zonder passen aan te raden.

Nekrolletje
Nog een groot voordeel van de PBL draagzak is dat je het slaapkapje heel eenvoudig kan oprollen en vast zetten tot een comfortabel nekrolletje. Met het nekrolletje kan je net even wat meer nekondersteuning geven aan een baby dat nog volledige nekondersteuning nodig heeft. Het slaapkapje is natuurlijk onmisbaar om je kindje te beschermen tegen prikkels, wind en regen en om je broodje te kunnen eten zonder dat je in het haar van je slapende baby kruimelt ;).

Zoals eerder gezegd redden alleen de dragers waar wij echt 100% achter staan het tot ons assortiment. Het was voor ons dan ook super gaaf om mee te mogen werken aan de tot stand koming van deze drager. Extra leuk natuurlijk dat wij ook met deze prachtige nieuwe aanwinsten op de foto mochten! Maar we hebben geen aandelen en zijn gewoon echt oprecht fan van deze dragers (en doeken!) :)

De draagzakken zijn nu in productie en worden half april verwacht. Je kunt nu al een drager bij ons reserveren.

Meer blogs

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle interessante en waardevolle dingen die Moeder Natuurlijk doet en deelt.