Moeder natuurlijk logo

WAAR HET ALLEMAAL MEE BEGON

‘The mother and the child represents beauty and the way she lovingly cradles the baby is a representation of the unconditional love of a mother. See how she rests her heas on the head of the child. She is the personification of contentment and this look of contentment is mirrored in the face of the baby as she peacefully sleeps in the knowledge that the arms that hold her and the sound of her mother’s heartbeat offers her safety and affection’

Gustav Klimt – Mother and Child

Poster Madre Hija Gustab Klimt Large2

Met deze afbeelding is het eigenlijk allemaal begonnen. Ja oke, het idee om een blog over natuurlijk ouderschap te starten is eigenlijk al een jaar oud. Er staan dan heel wat concepttekstjes in mijn telefoon, maar daar is het tot nu toe altijd bij gebleven.

Een tijdje terug kregen wij op het werk een training aangeboden in het kader van teambuilding. Tijdens een van de trainingsdagen kregen wij de opdracht een uur lang NIET met elkaar te praten en tijdens dat uur een collage te maken op een flip-over. Deze collage moest gaan over jezelf. Op papier uitbeelden wie JIJ nou echt bent. Moeilijk…. Heel moeilijk….. Er lag een hele tafel vol met bergen tijdschriften, echt van alles wat. Ik had eigenlijk geen idee waar te beginnen, dus ik pakte maar een stapeltje op om door te bladeren en onder het stapeltje dat ik oppakte lag een Happinez met op de cover deze afbeelding van Gustav Klimt. Mijn hart sprong over, mijn ogen werden groot en ik kreeg kriebels in mijn buik. ‘JA! DAT BEN IK!’

Gretig smeet ik de stapel die ik in mijn handen had aan de kant en griste de Happinez snel van tafel voordat iemand anders het deed. (al zou ik echt niet weten wie van mijn collega’s deze afbeelding nog meer had willen hebben.) Geïnspireerd door deze afbeelding  ging ik verder zoeken naar wat nog meer bij mij past. Ik liet mij leiden door gevoel en niet door mijn hoofd. Wild enthousiast begon ik allerlei pagina’s uit te scheuren die me aanspraken. Af en toe vreemd aangekeken door collega’s die zuchtend en steunend zaten te bladeren en af en toe eens iets netjes uitknipte en deze peinzend op het grote vel neer legde.  Ik was in mijn element, ik vond het héérlijk! Niet praten, knippen en plakken en even helemaal met jezelf bezig zijn, hoe geweldig! Na een hele stapel afbeeldingen te hebben gevonden ben ik maar gaan selecteren en plakken. Toen ik werd geroepen dat het nu toch wel ècht tijd was (blijkbaar was dat het al even maar dat had ik, volledig teruggetrokken in mijn eigen wereldje, even gemist), zuchtte ik ‘nu al? Waarom kunnen we dit niet de hele middag doen?!’

Ik ben moeder

Afijn, die collage. Daaruit bleek toch wel dat mijn bestaan voornamelijk is gericht op het moederschap en dan met name natuurlijk ouderschap. Er waren plaatjes terug te vinden van groene landschappen, een vrolijk kind in een tuinpak met vieze blote voeten rennend door een weiland, verse groenten en kruiden, quotes over hoe belangrijk goede voeding is voor onze gezondheid, een borstkolf en natuurlijk een borstvoedende moeder en een dragende moeder. Want dát ben ik. Dáár sta ik voor.

Afsluitend moesten we allemaal kort iets vertellen over onze collage’s. Dat kort, dat lukte niet echt. Wild enthousiast was ik en ik had mijn collega’s het liefst op dat moment álles willen vertellen over natuurlijk ouderschap, borstvoeding, dragen, reageren op je kind, natuurlijke voeding en over hoe we worden vergiftigd worden door de huidige voedingsindustrie… Maar daar was geen tijd voor… Wel kregen ik achteraf te horen, ‘waarom doe je daar niets mee? je weet er veel van en kan er goed over vertellen?’ Ja, waarom is dat eigenlijk?

Na wat brainwaves uitgewerkt te hebben en tot de conclusie te zijn gekomen dat deze op korte termijn niet haalbaar zijn heb ik mijn voornemen om een blog over natuurlijk ouderschap te starten dan nu toch maar in werkelijkheid gebracht. Ik wil mijn enthousiasme en gedrevenheid met betrekking tot natuurlijk ouderschap, binding, borstvoeding, dragen, communicatie met je baby, samen slapen, balans, voeding en gezondheid graag hier met jullie delen. Ik hoop jonge (aanstaande) ouders te inspireren naar hun gevoel te luisteren en te vertrouwen op hun natuurlijke (oer) instincten en vooral in te spelen op die oerinstincten van hun baby. Ouderschap zoals de natuur het bedoeld heeft.

Mijn uiteindelijke doel is wel mij hier verder in te professionaliseren, maar voorlopig blijft dat toekomstmuziek en blijf ik eerst even optimaal genieten van mijn kleine kroost.

 Anouk 

Meer blogs

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle interessante en waardevolle dingen die Moeder Natuurlijk doet en deelt.